Dinsdag was het dan zover, eindelijk weer leerlingen in het gebouw. Om 8.30 uur zaten er ruim 200 leerlingen van klas 2 op de trap en om 9.30 uur zo’n 230 brugklassers. Leuk om deze groepen zo samen te zien, lekker zomers gekleed en met de zon in het gebouw zag het er extra gezellig uit. Voor mij een goede gelegenheid om mezelf voor te stellen en hen veel succes en plezier voor dit schooljaar te wensen.

Bij een aantal leerlingen was het wel zichtbaar dat ze het een erg spannend moment vonden, maar de meeste leerlingen straalden uit dat ze er zin in hadden. Klas twee had aansluitend een mentorles om een goede start met de positieve groepsvorming te maken, heel belangrijk want leren doe je natuurlijk niet alleen. Er werd nog even benadrukt dat zij met elkaar verantwoordelijk zijn voor een positieve sfeer waarin fijn gewerkt kan worden.

De brugklassers hebben van dinsdag t/m donderdag een introductieprogramma gehad. De Chromebooks zijn uitgereikt en in gebruik genomen. Een rondleiding door de school en veel informatie over de school van de mentor met kennismakingsspelletjes in de klas, zorgen ervoor dat ze vanaf vrijdag de eerste lessen volgens het rooster kunnen volgen. Ze hebben op het schoolplein ook een skateworkshop gehad; jaloersmakend om te zien hoe soepel en snel ze lekker aan het skateboarden waren. In de loop van de week zagen we de spanning bij veel leerlingen afnemen, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zijn al gemaakt.

Als ik de mentoren moet geloven en dat doe ik natuurlijk, hebben we in de onderbouw héél leuke klassen. Belangrijk, want dan gaan we ook dit schooljaar met z’n allen met heel veel plezier naar school.

Vriendelijke groet,
Marleen van Gameren
Teamleider klas 1 en klas 2