Wolfert College zamelt al jaren geld in voor goede doelen en heeft onlangs ook €800 gedoneerd aan @warchildholland.

Warchild heeft ons laten weten het geld in te gaan zetten voor hun CAN’T WAIT TO LEARN project.

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden in de wereld zien nooit een leraar – omdat er in hun land oorlog is of was – of omdat ze gevlucht zijn. Daarom ontwikkelden wij samen met (inter)nationale projectpartners een innovatief onderwijsprogramma: Can’t Wait to Learn. Zo krijgen kinderen in conflictgebieden het onderwijs waar ze recht op hebben.

Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Het geeft kinderen hoop, structuur en concrete kansen op een betere toekomst. En dat is belangrijk. Helemaal voor kinderen uit (voormalige) conflictgebieden.

Maar scholen bouwen en leraren opleiden kost tijd, infrastructuur en geld. In de tussentijd valt een hele generatie kinderen die dolgraag wil leren, buiten de boot. Terwijl bewezen is dat onderwijs een belangrijke rol speelt bij het herstel van een land of regio na conflict – en om deze te voorkomen.

Dankzij tabletonderwijs kunnen kinderen samen met hun gemeenschappen het heft in eigen hand nemen. Zo reiken wij hen met educatieve spellen de middelen aan om de armoede achter zich te laten en toe te werken naar een stabiel en veilig leven.

Via Can’t Wait to Learn (CWTL) kunnen kinderen spelend leren, dankzij educatieve spellen op tablets. Zo leren zij op een flexibele, effectieve en innovatieve manier rekenen en lezen.

De op maat gemaakte educatieve spellen bevatten ingebouwde instructies, praktische oefeningen en een leermanagementsysteem dat de voortgang van kinderen bijhoudt. De leerdoelen zijn afgestemd op officiële onderwijscurricula en goedgekeurd door nationale ministeries. Hierdoor kunnen wij kinderen waar ook ter wereld toepasselijk kwaliteitsonderwijs op tablets bieden.