Kennismaken

Open huis

Deze vindt plaats op:

vrijdag 5 februari 2021
start:   15.00 uur
einde: 21.00 uur

===============================

Voorlichtingsavonden

De voorlichtingsavonden vinden plaats op:

 • donderdag 14 januari 2021
 • woensdag 20 januari 2021

De avonden zijn bedoeld voor kinderen die nu in groep 8 zitten en hun ouders. Ouders en kinderen volgen een gescheiden programma en krijgen o.a. meer te horen over ons Xpo-profiel.

Nadere informatie over start- en eindtijd volgt z.s.m.!

Oriëntatiemiddagen Xpo / Proefstuderen

De Oriëntatiemiddagen Xpo (“Xpo-proof studeren”) voor leerlingen van groep 8 vinden dit schooljaar plaats op:

woensdag 27 januari 2021
woensdag 10 februari 2021

Starttijd: 13.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur

Aanmelden voor deze Oriëntatiemiddagen Xpo vanaf nu mogelijk.

Dit kan op twee manieren:

 • de ouders melden hun kind persoonlijk aan tijdens één van de voorlichtingsavonden of het open huis
 • de leerkracht van groep 8 meldt (een deel van) zijn / haar groep aan door een mail te sturen naar wc-communicatieoop@wolfert.nl o.v.v. “Aanmelding Oriëntatiemiddag Xpo” en vermeldt daarbij:
  – de naam van de basisschool
  – de datum van de Oriëntatiemiddag Xpo
  – voor- en achternamen van de leerlingen
  – telefoonnummer van de leerkracht

Blijf op de hoogte van informatie over de open dagen van Wolfert College

Je kunt je nu aanmelden voor een nieuwsbrief van Wolfert College. In deze nieuwsbrief kun je lezen wanneer het Open Huis is, wanneer er informatieavonden zijn en wanneer je naar een open lesmiddag kunt gaan. Zo krijg je tijdig handige én leuke informatie over deze school.

Onderwijsvisie

Wolfert College is een echt Rotterdamse school. In een uitstekende sfeer gaan leerlingen uit vele culturen op een respectvolle manier met elkaar en hun omgeving om. Duidelijkheid en structuur gaan hand in hand met persoonlijke aandacht, uitstekende begeleiding en uitdagend onderwijs. Met je actieve en nieuwsgierige houding haal je het maximale uit jezelf. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit de grote tevredenheid onder leerlingen én ouders en uit de uitstekende slagingspercentages van de afgelopen jaren.

Onderbouw

Jouw eerste leerjaar heeft een structuur die zoveel mogelijk aansluit op het advies van je basisschool: havo/vwo klassen en mavo/havo klassen.

Ben jij een excellent presterende leerling? Dan volg je de tweejarige brugperiode havo/vwo en stroom je daarna door naar het vwo.

Mavo

Als mavo-leerling krijg je alle hulp om het beste uit jezelf te halen en topprestaties te leveren. Onze manier van lesgeven en jouw inzet zorgen samen voor prima examenresultaten.

Havo/Vwo

We leren havo/vwo-leerlingen om zelf beslissingen te nemen, het onbekende op te zoeken en heldere vragen te stellen. Zo bereiden we je voor op je toekomst. Bij Xpo komt dit het sterkst tot zijn recht: zelf vragen formuleren, samen naar oplossingen zoeken en heel veel leren van en met elkaar.