Kennismaken

Je bent van harte welkom op Wolfert College! Op deze website vind je al veel informatie over onze school. Maar als je écht met Wolfert College wil kennismaken, kun je het beste gewoon op bezoek komen tijdens onze voorlichtingsavonden, open huis en oriëntatiemiddagen Xpo proefstuderen.

In onderstaande kalender staan al onze voorlichtingsdata.
Tot ziens op Wolfert College!

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze e-mail nieuwsbrief met informatie over onze voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen uit groep 7/8 en hun ouders.

Bezoek Wolfert College

 • Voorlichtingsavond

  Woensdag 19 januari 2022
  19:00 – 21:00 uur

 • Voorlichtingsavond

  Donderdag 20 januari 2022
  19:00 – 21:00 uur

 • Oriëntatiemiddag XPO proefstuderen

  Woensdag 26 januari 2022
  13:00 – 16:00 uur

 • Open huis

  Vrijdag 4 februari 2022
  15:00 – 20:00 uur

 • Oriëntatiemiddag XPO proefstuderen

  Woensdag 9 februari 2022
  13:00 – 16:00 uur

Welkom op Wolfert College

Onderstaande video’s geven extra informatie over onze school. We behandelen verschillende onderwerpen, uiteenlopend van onderwijsvisie tot begeleiding en zorg.

Onderwijsvisie

Wolfert College is een echt Rotterdamse school. In een uitstekende sfeer gaan leerlingen uit vele culturen op een respectvolle manier met elkaar en hun omgeving om. Duidelijkheid en structuur gaan hand in hand met persoonlijke aandacht, uitstekende begeleiding en uitdagend onderwijs. Met je actieve en nieuwsgierige houding haal je het maximale uit jezelf. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit de grote tevredenheid onder leerlingen én ouders en uit de uitstekende slagingspercentages van de afgelopen jaren.

Mavo

Als mavo-leerling krijg je alle hulp om het beste uit jezelf te halen en topprestaties te leveren. Onze manier van lesgeven en jouw inzet zorgen samen voor prima examenresultaten.

Onderbouw

Jouw eerste leerjaar heeft een structuur die zoveel mogelijk aansluit op het advies van je basisschool: havo/vwo klassen en mavo/havo klassen.

Het tweede leerjaar bestaat uit mavo klassen, mavo/havo klassen, havo klassen en vwo klassen.

Het derde leerjaar bestaat uit mavo klassen, havo klassen en vwo klassen.

Havo/Vwo

We leren havo/vwo-leerlingen om zelf beslissingen te nemen, het onbekende op te zoeken en heldere vragen te stellen. Zo bereiden we je voor op je toekomst. Bij Xpo komt dit het sterkst tot zijn recht: zelf vragen formuleren, samen naar oplossingen zoeken en heel veel leren van en met elkaar.

Voorlichtingsdagen Wolfert College bezoeken