Kennismaken

Open huis

Deze vindt plaats op:

vrijdag 7 februari 2020
start: 15.00 uur

Download hier de folder van Wolfert College.

==================================

Voorlichtingsavonden

De voorlichtingsavonden vinden plaats op:

donderdag 16 januari 2020
donderdag 23 januari 2020

De avonden zijn bedoeld voor kinderen die nu in groep 8 zitten en hun ouders. Ouders en kinderen volgen een gescheiden programma en krijgen o.a. meer te horen over ons Xpo-profiel.

Oriëntatiemiddagen Xpo / Proefstuderen

De Oriëntatiemiddagen Xpo (“Xpo-proof studeren”) voor leerlingen van groep 8 vinden dit schooljaar plaats op:

woensdag 29 januari 2020
woensdag 12 februari 2020

Starttijd: 13.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur

Aanmelden voor deze Oriëntatiemiddagen Xpo vanaf nu mogelijk.

Dit kan op twee manieren:

  • de ouders melden hun kind persoonlijk aan tijdens één van de voorlichtingsavonden of het open huis
  • de leerkracht van groep 8 meldt (een deel van) zijn / haar groep aan door een mail te sturen naar de teamleider havo/vwo onderbouw, mevrouw van Sorgen (mso@wolfert.nl) o.v.v. “Aanmelding Oriëntatiemiddag Xpo” en vermeldt daarbij:
    – de naam van de basisschool
    – de datum van de Oriëntatiemiddag Xpo
    – voor- en achternamen van de leerlingen
    – telefoonnummer van de leerkracht

Onderwijsvisie

Wolfert College is een echt Rotterdamse school. In een uitstekende sfeer gaan leerlingen uit vele culturen op een respectvolle manier met elkaar en hun omgeving om. Duidelijkheid en structuur gaan hand in hand met persoonlijke aandacht, uitstekende begeleiding en uitdagend onderwijs. Met je actieve en nieuwsgierige houding haal je het maximale uit jezelf. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit de grote tevredenheid onder leerlingen én ouders en uit de uitstekende slagingspercentages van de afgelopen jaren.

Onderbouw

Jouw eerste leerjaar heeft een structuur die zoveel mogelijk aansluit op het advies van je basisschool: havo/vwo klassen en mavo/havo klassen.

Ben jij een excellent presterende leerling? Dan volg je de tweejarige brugperiode havo/vwo en stroom je daarna door naar het vwo.

Mavo

Als mavo-leerling krijg je alle hulp om het beste uit jezelf te halen en topprestaties te leveren. Onze manier van lesgeven en jouw inzet zorgen samen voor prima examenresultaten.

Havo/Vwo

We leren havo/vwo-leerlingen om zelf beslissingen te nemen, het onbekende op te zoeken en heldere vragen te stellen. Zo bereiden we je voor op je toekomst. Bij Xpo komt dit het sterkst tot zijn recht: zelf vragen formuleren, samen naar oplossingen zoeken en heel veel leren van en met elkaar.