Kennismaken

Je bent van harte welkom op Wolfert College.

Bezoek onze oriëntatiemiddagen Xpo, voorlichtingsavonden en het open huis en ontdek of Wolfert College jouw school is.

Open dagen en COVID-19

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de voorlichtingsavonden, het open huis en het de oriëntatiemiddagen Xpo.

Je ontvangt ook tijdig informatie als we ons programma moeten afgelasten en een alternatief programma aanbieden.

Oriëntatiemiddagen Xpo / Proefstuderen

De Oriëntatiemiddagen Xpo (“Xpo-proof studeren”) voor leerlingen van groep 8 vinden dit schooljaar plaats op:

woensdag 27 januari 2021
woensdag 10 februari 2021

Starttijd: 13.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur

Aanmelden voor deze Oriëntatiemiddagen Xpo is vanaf nu mogelijk.

Dit kan op twee manieren:

 • de leerkracht van groep 8 meldt (een deel van) zijn / haar groep aan door een mail te sturen naar wc-communicatieoop@wolfert.nl o.v.v. “Aanmelding Oriëntatiemiddag Xpo” en vermeldt daarbij:
  – de naam van de basisschool
  – de datum van de Oriëntatiemiddag Xpo
  – voor- en achternamen van de leerlingen
  – telefoonnummer van de leerkracht
 • de ouders melden hun kind aan tijdens door onderstaand aanmeldformulier in te vullen

Voorlichtingsavonden

De voorlichtingsavonden zijn alleen bedoeld voor ouders met een kind dat nu in groep 8 zit.

 • donderdag 14 januari 2021
 • woensdag 20 januari 2021

Kinderen kunnen op een ander moment kennismaken met de school tijdens de Oriëntatiemiddagen Xpo (zie hierboven) en krijgen dan o.a. meer te horen over ons Xpo-profiel.

Indien we door COVID-19 maatregelen van de overheid bijvoorbeeld geen fysieke voorlichtingsavond kunnen organiseren en dus een aangepast programma moeten aanbieden dan zal die informatie hier op de website komen te staan.

U kunt zich ook aanmelden voor één van de voorlichtingsavonden door onderstaand formulier in te vullen. U wordt dan per mail geïnformeerd over de vorm en inhoud van de voorlichtingsavonden.

Open huis

vrijdag 5 februari 2021
start:   15.00 uur
einde: 20.30 uur

Wolfert College organiseert ook dit schooljaar weer een Open Huis en wel op vrijdag 5 februari 2021. Tijdens het Open Huis zal de school geopend zijn tussen 15.00 en 20.30 uur.

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe we het Open Huis gaan organiseren. Dat is afhankelijk van de maatregelen die de overheid ons voorschrijft i.v.m. COVID-19.

U kunt zich d.m.v. een aanmeldformulier wel alvast aanmelden voor het Open Huis zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de mogelijkheden om de school te bezoeken op vrijdag 5 februari 2021.

Onderwijsvisie

Wolfert College is een echt Rotterdamse school. In een uitstekende sfeer gaan leerlingen uit vele culturen op een respectvolle manier met elkaar en hun omgeving om. Duidelijkheid en structuur gaan hand in hand met persoonlijke aandacht, uitstekende begeleiding en uitdagend onderwijs. Met je actieve en nieuwsgierige houding haal je het maximale uit jezelf. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit de grote tevredenheid onder leerlingen én ouders en uit de uitstekende slagingspercentages van de afgelopen jaren.

Onderbouw

Jouw eerste leerjaar heeft een structuur die zoveel mogelijk aansluit op het advies van je basisschool: havo/vwo klassen en mavo/havo klassen.

Ben jij een excellent presterende leerling? Dan volg je de tweejarige brugperiode havo/vwo en stroom je daarna door naar het vwo.

Mavo

Als mavo-leerling krijg je alle hulp om het beste uit jezelf te halen en topprestaties te leveren. Onze manier van lesgeven en jouw inzet zorgen samen voor prima examenresultaten.

Havo/Vwo

We leren havo/vwo-leerlingen om zelf beslissingen te nemen, het onbekende op te zoeken en heldere vragen te stellen. Zo bereiden we je voor op je toekomst. Bij Xpo komt dit het sterkst tot zijn recht: zelf vragen formuleren, samen naar oplossingen zoeken en heel veel leren van en met elkaar.