Kennismaken

Open dagen

Deze vonden plaats op:

vrijdag 8 februari 2019
zaterdag 9 februari 2019

Download hier de folder van Wolfert College.

==================================

Voorlichtingsavonden

De voorlichtingsavonden vonden plaats op:

dinsdag 15 januari 2019
donderdag 24 januari 2019

De avonden waren bedoeld voor kinderen die nu in groep 8 zitten en hun ouders. Ouders en kinderen volgden een gescheiden programma en kregen o.a. meer te horen over ons Xpo-profiel.

Oriëntatiemiddagen Xpo / Proefstuderen

De tweede Oriëntatiemiddag Xpo (“Xpo-proof studeren”) voor leerlingen van groep 8 vindt dit schooljaar plaats op:

woensdag 13 februari 2019

Starttijd: 13.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur

Aanmelden voor deze tweede Oriëntatiemiddag Xpo is niet meer mogelijk.

Onderwijsvisie

Wolfert College is een echt Rotterdamse school. In een uitstekende sfeer gaan leerlingen uit vele culturen op een respectvolle manier met elkaar en hun omgeving om. Duidelijkheid en structuur gaan hand in hand met persoonlijke aandacht, uitstekende begeleiding en uitdagend onderwijs. Met je actieve en nieuwsgierige houding haal je het maximale uit jezelf. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit de grote tevredenheid onder leerlingen én ouders en uit de uitstekende slagingspercentages van de afgelopen jaren.

Onderbouw

Jouw eerste leerjaar heeft een structuur die zoveel mogelijk aansluit op het advies van je basisschool: havo/vwo klassen en mavo/havo klassen.

Ben jij een excellent presterende leerling? Dan volg je de tweejarige brugperiode havo/vwo en stroom je daarna door naar het vwo.

Mavo

Als mavo-leerling krijg je alle hulp om het beste uit jezelf te halen en topprestaties te leveren. Onze manier van lesgeven en jouw inzet zorgen samen voor prima examenresultaten.

Havo/Vwo

We leren havo/vwo-leerlingen om zelf beslissingen te nemen, het onbekende op te zoeken en heldere vragen te stellen. Zo bereiden we je voor op je toekomst. Bij Xpo komt dit het sterkst tot zijn recht: zelf vragen formuleren, samen naar oplossingen zoeken en heel veel leren van en met elkaar.