Kennismaken

Je bent van harte welkom op Wolfert College!

Voorlichtingsavonden

De voorlichtingsavonden vinden plaats op:

dinsdag 15 januari 2019
donderdag 24 januari 2019

De avonden zijn bedoeld voor kinderen die nu in groep 8 zitten en hun ouders. Ouders en kinderen volgen een gescheiden programma en krijgen o.a. meer te horen over ons Xpo-profiel.

Beide avonden starten om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur.
Inloop vanaf 19.00 uur.

Open dagen

Dit schooljaar zijn er weer twee open dagen.
Deze vinden plaats op:

vrijdag 8 februari:      19.00 – 21.00 uur
zaterdag 9 februari:  10.30 – 13.00 uur

Noteer deze data nu alvast in uw agenda!

TIP:
Stichting Dream4Kids realiseert de mooiste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar die een traumatische ervaring achter de rug hebben. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen die één of beide ouders verloren hebben. Met het realiseren van een droomdag beoogt Dream4Kids deze kinderen hoop en vertrouwen te geven voor nu en voor de toekomst.
Steun dit goede doel en koop iets lekkers bij het kraampje Goede Doelen!

Download hier de folder van Wolfert College.

Oriëntatiemiddagen Xpo / Proefstuderen

De Oriëntatiemiddagen Xpo (“Xpo-proof studeren”) voor leerlingen van groep 8 vinden dit schooljaar plaats op:

woensdag 30 januari 2019 & woensdag 13 februari 2019

Beide dagen:
Starttijd: 13.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur

Tijdens de Oriëntatiemiddagen Xpo leren de leerlingen van groep 8 wat Xpo is door het uitvoeren van een Xpo-opdracht.

Onderwijsvisie

Wolfert College is een echt Rotterdamse school. In een uitstekende sfeer gaan leerlingen uit vele culturen op een respectvolle manier met elkaar en hun omgeving om. Duidelijkheid en structuur gaan hand in hand met persoonlijke aandacht, uitstekende begeleiding en uitdagend onderwijs. Met je actieve en nieuwsgierige houding haal je het maximale uit jezelf. Dat onze aanpak werkt, blijkt uit de grote tevredenheid onder leerlingen én ouders en uit de uitstekende slagingspercentages van de afgelopen jaren.

Onderbouw

Jouw eerste leerjaar heeft een structuur die zoveel mogelijk aansluit op het advies van je basisschool: havo/vwo klassen en mavo/havo klassen.

Ben jij een excellent presterende leerling? Dan volg je de tweejarige brugperiode havo/vwo en stroom je daarna door naar het vwo.

Mavo

Als mavo-leerling krijg je alle hulp om het beste uit jezelf te halen en topprestaties te leveren. Onze manier van lesgeven en jouw inzet zorgen samen voor prima examenresultaten.

Havo/Vwo

We leren havo/vwo-leerlingen om zelf beslissingen te nemen, het onbekende op te zoeken en heldere vragen te stellen. Zo bereiden we je voor op je toekomst. Bij Xpo komt dit het sterkst tot zijn recht: zelf vragen formuleren, samen naar oplossingen zoeken en heel veel leren van en met elkaar.