Luisteris is een voorlichtingsprogramma van NS en is opgericht in 1995. Twee machinisten of twee hoofdconducteurs geven voorlichting om jou bewust te maken van de risico’s van onveilig gedrag op en rond het spoor. Zij leren je welke keuzes je kan maken om onveilige situaties voor jou en de omgeving te voorkomen.

In het programma bespreken we ook het onderwerp agressie. Hierin ligt het accent op de gevolgen van ongewenst (groeps)gedrag richting treinpersoneel. Doel van de voorlichting is onveilige situaties in de spooromgeving en agressie voorkomen. Tijdens de voorlichting wordt er een film getoond. Deze film is goedgekeurd door de NICAM kijkwijzer. Ook deelt de voorlichter zijn of haar eigen ervaring met onveilig gedrag.

Waarom Luisteris?

Met het geven van voorlichting op onderwijsinstellingen door ervaringsdeskundigen (machinisten en hoofdconducteurs) willen we scholieren bewust maken van onveilig gedrag en de risico’s die ze daarbij lopen. NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. Op een gemiddelde werkdag reizen ruim 1.000.000 klanten met de trein. NS-medewerkers worden in hun dagelijks werk regelmatig geconfronteerd met agressie en onveilig gedrag op en rond het spoor waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Luisteris op Wolfert College

Woensdag 14/02:
Lesuur 1&2: M2B
Lesuur 3&4: M2C

Donderdag 15/02:
Lesuur 1&2: H2A
Lesuur 3&4: M2D
Lesuur 5&6: V2A

Vrijdag 16/02:
Lesuur 1&2: M2A
Lesuur 3&4: H2B
Lesuur 5&6: IG2