Sinds 18 februari vindt er een bijzondere samenwerking plaats tussen 5 leerlingen van onze school en vertegenwoordigers van Garage2020, een organisatie die zich bezighoudt met vernieuwing en innovatie voor jongeren.

Deze bijzondere samenwerking is voortgekomen uit het project Xpo 2. Waarbij leerlingen uit de tweede klas H/V vraagstukken oplossen voor echte opdrachtgevers uit de regio Rotterdam. De Gemeente Rotterdam is één van deze opdrachtgevers.

Vijf leerlingen hebben in 2019 voor de gemeente een applicatie ontwikkeld waarmee Rotterdamse jongeren op een leuke en interactieve manier gestimuleerd worden om te bewegen. De gemeente was zó enthousiast over het idee dat het Garage2020 de opdracht heeft gegeven om de applicatie ook werkelijk te ontwikkelen. 

Op 18 februari waren onze leerlingen de eerste die de app, genaamd ‘Stapper’, mochten uitproberen! Na een flinke wandeling door school kregen de leerlingen de mogelijkheid feedback te geven. Het was een spannende maar geslaagde middag!

Als kers op de taart mochten onze leerlingen als blijk van waardering, op kosten van de school, een set toffe sneakers uitzoeken.