De uitbraak van het coronavirus zal ook u niet zijn ontgaan. Inmiddels zijn in Nederland de eerste mensen besmet. We snappen dat u zich mogelijk zorgen maakt over de situatie op school. Met dit bericht willen we u graag informeren over hoe we op onze school omgaan met de uitbraak van het coronavirus.

We volgen bij stichting BOOR (het schoolbestuur waar onze school bij hoort) de richtlijnen van het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond. Deze houden we nauwlettend in de gaten. Vooralsnog is er geen reden voor onrust en hoeven we dit virus niet anders te behandelen dan een ander virus. De kans op een andere infectieziekte is nog steeds groter dan een infectie met het coronavirus. Als uw kind geen ziekteverschijnselen heeft, kan hij of zij gewoon naar school.

De antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Een aantal zaken lichten we graag uit:

 • Als u twijfelt over uw gezondheid of die van uw kind, kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts.
 • De belangrijkste maatregelen die u voor uzelf en uw kind kunt nemen om besmetting te voorkomen:
  – Regelmatig de handen wassen;
  – Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
  – Papieren zakdoekjes gebruiken.
 • Als er geen gezondheidsklachten zijn, hoeven mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is niet thuis te blijven. Dit geldt ook voor leerlingen. Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten) moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

We hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. We beseffen dat de ontwikkelingen over het coronavirus zich snel opvolgen. Als het nodig is zullen we u nader informeren. Uiteraard kunt u met uw vragen altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,

Schoolleiding Wolfert College

______________________________________

UPDATE!!!

De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen zich snel op. Wij willen u hierbij namens ons schoolbestuur informeren over de aangescherpte richtlijnen van het RIVM. Het RIVM adviseert aan alle mensen (ook kinderen en jongeren) die na terugkeer uit een gebied met veel besmettingen verkoudheidsklachten en/of koorts krijgen om thuis te blijven. Dus ook aan mensen met milde klachten wordt gevraagd thuis te blijven.

Het RIVM houdt een actueel overzicht bij van de gebieden waar het over gaat. Op dit moment zijn dat:

 • China (inclusief Hong Kong en Macau)
 • Singapore
 • Zuid-Korea
 • Iran
 • de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Ook voor huisgenoten van patiënten met het coronavirus geldt het advies om thuis te blijven.

De genoemde klachten kunnen het begin zijn van het coronavirus. Wij vragen u om uw kind(eren) als zij deze klachten hebben thuis te houden om uit te zieken en anderen niet te besmetten, en om telefonisch contact op te nemen met de huisarts.

Het RIVM benadrukt ook het volgende. Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.