Oproep kandidaten Medezeggenschapsraad Wolfert van Borselen

De Medezeggenschapsraad (MR) van de Wolfert van Borselen Scholengroep zoekt leerling vertegenwoordigers! De MR is een belangrijk onderdeel binnen onze school, omdat het een stem geeft aan alle personeelsleden, ouders en leerlingen.

Wil jij een stem geven aan de leerlingen van jouw school? Wil je meedenken over onderwerpen zoals het leerlingenstatuut, de bevorderingsnormen en de schoolgidsen? We weten zeker dat je een belangrijke bijdrage kan leveren!

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via mrverkiezingen@wolfert.nl. Hierna ontvang je meer informatie over het verloop van de verkiezingen.

Lees meer

De waarheid over de anderhalvemeterschool

Deze week werd bekend wat de regels zijn als jouw middelbare school vanaf juni weer opengaat. Wij zochten voor je uit hoe dat er ongeveer uit gaat zien, en waarom het eigenlijk nog nodig is voor die laatste weken. Alle details?

Terlantar / Ontheemd

Voor Theater Na de Dam verdiepten negen Rotterdamse jongeren van Mavo Centraal en Wolfert College (ISK) zich samen met Jasper Vaillant en Pleun Peters in de geschiedenis van Nederlands-Indië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze spraken via Zoom met een overlevende van de Jappenkampen, een uitgezonden soldaat en twee Rotterdammers van wie hun ouders of grootouders in Nederlands-Indië leefden.

Lees meer

Coronavirus

De uitbraak van het coronavirus zal ook u niet zijn ontgaan. Inmiddels zijn in Nederland de eerste mensen besmet. We snappen dat u zich mogelijk zorgen maakt over de situatie op school. Met dit bericht willen we u graag informeren over hoe we op onze school omgaan met de uitbraak van het coronavirus.

XPO-dagen: vissenkop practicum

Tijdens de XPO-dagen op 20 en 21 februari hebben leerlingen van Mavo 2 voor Biologie deelgenomen aan het vissenkop practicum.

Informatie Profielkeuze

Alle informatie over de profielkeuze voor Mavo 3, Mavo 4, Havo 4 en Vwo 4 vinden jullie hier:

Theater Rotterdam verbindt zich aan scholen in de Provenierswijk

Voor het project Open venster gaat TR Educatie de samenwerking aan met het onderwijs in de Provenierswijk in Rotterdam Noord. De wijk aan de achterkant van Centraal Station waar veel verschillende culturen, ondernemers, kunstenaars en scholen bij elkaar komen. Leerlingen van de Montessori Mavo, het Wolfert College & ISK, Mavo Centraal en ook groep 7 […]

Xpo2: aan de slag voor wijkrestaurant Hotspot Hutspot

Bij Xpo2 werken de leerlingen in adviesbureaus aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Dit jaar werken we onder andere samen met wijkrestaurant Hotspot Hutspot.

Kick-off XPO 2

7 oktober was het weer zover, de kick-off van het XPO2-project ‘Het Adviesbureau‘. Leerlingen uit klassen MH2A, H2A, H2B, V2A en IG2mhv hebben de afgelopen weken adviesbureaus opgericht met pakkende namen als ‘Highway 2 Health’, @vicecompany, Greencare en Tecspek. Deze adviesbureaus gaan tot de kerstvakantie aan de slag met opdrachten van bekende opdrachtgevers als Postnl, […]

Khalid Boudou presenteerde zijn nieuwe boek op het Wolfert College

Op dinsdag 24 september presenteerde Khalid Boudou zijn nieuwste boek “Pizzamaffia slaat door” op het Wolfert College.