Vacatures

Werken op de Wolfert: wat betekent dat? Kom ik terecht in een traditionele school of een moderne werkomgeving? Lees hier over ons personeelsbeleid.

Vacatures binnen de Wolfert van Borselen scholengroep kunt u hier vinden.

Openbare school voor havo, mavo en vmbo

Wolfert Lansing is een brede vmbo/mavo/havo-school in Lansingerland met mavo- en havo-ambitieklassen. Wij bieden onze leerlingen binnen de Wolfert van Borselen scholengroep doorlopende leerwegen aan, waarvoor een gedegen basis door het team van Wolfert Lansing gelegd wordt. Kwaliteitsonderwijs is daarvoor een eerste vereiste! Als gedreven docent geef jij hier invulling aan door onze leerlingen te inspireren en uit te dagen alles uit zichzelf te halen; als teamlid werk je aan ons gemeenschappelijk doel door zowel samen te werken als eigen initiatief te tonen. Wij gaan voor een 8: voldoende is niet goed genoeg meer!

Kun jij deze uitdaging aan? Dan zien we graag je sollicitatiebrief en cv per mail tegemoet.

Op vacatures is de sollicitatiecode van BOOR van toepassing.

Docent drama - 0,8 fte (per 01-08-2019)

Wolfert Lansing zoekt ter versterking van het team per 01-08-2019 een

docent drama, bevoegd (of in opleiding hiervoor) voor 0,8 fte

Je geeft les aan leerlingen met een vmbo-, mavo- en havo-niveau. Een deel van de lessen wordt bij voorkeur in het Engels gegeven. Ervaring binnen het vmbo en met examenklassen is een pré.

Informatie en solliciteren

Meer informatie over de vacature, de school en loopbaanperspectieven binnen de scholengroep vind je op wolfert.nl/lansing. Neem bij vragen contact op met Denise den Hertog (dhi@wolfert.nl). Je sollicitatiebrief met cv kun je tot en met zondag 5 mei 2019 mailen naar sollicitatiewla@wolfert.nl.

Openbare daltonschool voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

Wolfert Dalton is een ambitieuze daltonschool voor mavo, havo, gymnasium en atheneum, gevestigd in Rotterdam Hillegersberg en biedt een prettige en veelzijdige werkomgeving voor docenten en ondersteunend personeel. Wolfert Dalton is onderdeel van de scholengroep Wolfert van Borselen. Geboden wordt een baan met sterke collega’s en zelfstandige leerlingen.

Er zijn momenteel geen vacatures op deze locatie.

Openbare school voor vwo, havo en mavo

Wolfert College is onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep. De Wolfert van Borselen scholengroep stelt zich tot doel om uitdagend kwaliteitsonderwijs te bieden aan actieve, nieuwsgierige leerlingen. Wolfert College is een dynamische school met uitstekende resultaten.

Er zijn momenteel geen vacatures op deze locatie.

Openbare daltonschool voor gymnasium, atheneum en havo

Werken op Wolfert Lyceum is aantrekkelijk vanwege de sfeer, de ligging, het dynamisch karakter van de onderwijsontwikkeling, de groei, de potentie… kortom: Wolfert Lyceum is een school met een toekomst!

Een brede, flexibele en proactieve inzet van medewerkers is noodzakelijk. Bij een ambitieuze organisatie horen ambitieuze medewerkers. Individueel ondernemerschap, samenwerking en ambitie om inhoudelijk door te groeien, zijn enkele eisen die gesteld worden aan de medewerkers. Er is een competentieprofiel voor docenten vastgesteld. Om dit te realiseren, zal Wolfert Lyceum de medewerkers op verschillende manieren optimaal ondersteunen en begeleiden.

Op vacatures is de sollicitatiecode van BOOR van toepassing.

Docent(e) scheikunde (eerstegraads) - 0,8/1,0 fte (LC/LD)

Wolfert Lyceum is op zoek naar een

eerstegraads docent(e) scheikunde (0,8/1,0 fte, LC/LD).

Ter uitbreiding van ons team zijn wij voor schooljaar 2019-2020 op zoek naar een enthousiaste docent met passie voor het vak. Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend daltononderwijs en excellente presentaties van onze school en leerlingen. Onze school is volop in ontwikkeling. Met je open, collegiale en flexibele instelling ontplooi je eigen initiatieven en betrek je op een enthousiaste en constructieve wijze collega’s hierbij.

Het Wolfert Lyceum is een groeiende school voor havo/vwo onderwijs in de gemeente Lansingerland en is onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep. De school is gehuisvest in een modern onderwijspand. Een uitbreiding van het gebouw staat op stapel. De school is een daltonschool en behaalt uitstekende resultaten. Zowel de Nederlandse daltonvereniging (NDV), de Inspectie als ouders en leerlingen zijn lovend over de school. De school heeft circa 110 medewerkers en 995 leerlingen (in 2018/2019) en in de komende jaren wordt een groei verwacht.

Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten met ervaring in de bovenbouw havo en vwo.

Uw sollicitatiebrief voorzien van CV ontvangen we graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 6 mei 2019.

Meer informatie en solliciteren:
De heer C.P. Wind
Directeur Wolfert Lyceum
Telefoon: 010 – 3401 440
Mail: pwn@wolfert.nl

Teamleider bedrijfsvoering (0,8/1,0 fte, S12)

Per 1 augustus verandert de organisatiestructuur van het Wolfert Lyceum. Het Wolfert Lyceum groeit nog steeds en het gebouw in Bergschenhoek zal in 2019 verder uitbreiden. Onze daltonschool voor havo en vwo zoekt voor de nieuwe organisatie een teamleider bedrijfsvoering. Deze functionaris wordt verantwoordelijk voor de organisatie en planningen binnen de school o.a. met betrekking tot het rooster en toetsing. We zoeken een collega met de hersens van een planner en een onderwijshart. De functie is 0,8 FTE, eventueel 1,0 FTE met een lesgevende taak. Dit is een S12 functie.

Beschrijving taken teamleider bedrijfsvoering:
Beschrijving Taak Teamleider Bedrijfsvoering

Informatie is te verkrijgen bij de directeur, Peter Wind. PWN@wolfert.nl en 06-41693060. Brieven dienen via de mail binnen te zijn voor vrijdag 10 mei 12.00 uur. De gesprekken worden gehouden in de middag/avond van maandag 13 en dinsdag 14 mei.

Teamleider onderwijs (0,8/1,0 fte, S12)

Per 1 augustus verandert de organisatiestructuur van het Wolfert Lyceum. Het Wolfert Lyceum groeit nog steeds en het gebouw in Bergschenhoek zal in 2019 verder uitbreiden. Onze daltonschool voor havo en vwo zoekt voor de nieuwe organisatie een teamleider onderwijs. Deze functionaris wordt verantwoordelijk voor de coördinatie van onderwijsontwikkeling binnen de school. We zoeken een collega die onderwijscreativiteit kan combineren met coördinatie en in staat is draagvlak binnen de organisatie te creëren. Affiniteit met daltononderwijs is een pré. De functie is 0,8 FTE, eventueel 1,0 FTE met een lesgevende taak. Dit is een S12 functie.

Beschrijving taken teamleider onderwijs:
Beschrijving Taak Teamleider Onderwijs

Informatie is te verkrijgen bij de directeur, Peter Wind. PWN@wolfert.nl en 06-41693060. Brieven dienen via de mail binnen te zijn voor vrijdag 10 mei 12.00 uur. De gesprekken worden gehouden in de middag/avond van maandag 13 en dinsdag 14 mei.

Openbare school voor tweetalig vwo en havo

Wolfert Tweetalig biedt behalve een Engelstalig curriculum ook een onderscheidend aanbod aan vakken zoals Art and Design, drama, filosofie, Spaans, Chinees, Global Perspectives en Global Politics. Daarnaast maken leerlingen gedurende hun schoolloopbaan in een rijke internationale context bovendien kennis met andere talen en culturen. Er zijn uitwisselingsprogramma’s met partnerscholen in Ierland en Engeland. Bijzonder is ook de relatie van de school met partners in China. Leerlingen worden gestimuleerd in hun vorming tot kritische wereldburgers en maximale kansen om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Docent Drama (eerstegraads) - 0,5-1,0 fte (met ingang van 1-08-2019)

Met ingang van 1 augustus 2019 zijn wij op zoek naar een enthousiaste docent Drama met een 1e graads bevoegdheid! Ben jij beschikbaar? Lees dan verder.

Wolfert Tweetalig
Met ruim 1100 leerlingen uit Rotterdam en wijde omgeving is Wolfert Tweetalig
de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Leerlingen van Wolfert Tweetalig ervaren wat internationalisering is en weten wat het betekent om een wereldburger te zijn door het curriculum maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Ook leren zij de Engelse taal op near native niveau gebruiken.

In het gebouw van Wolfert Tweetalig volgen de niet-tweetalige vwo- en havo- bovenbouwleerlingen van Wolfert College ook hun opleiding. Het schoolgebouw huisvest daardoor ongeveer 1280 leerlingen.

Het management van Wolfert Tweetalig kent een locatiedirecteur en vier teamleiders. Het onderwijzend personeel van de school bestaat uit 110 personen van wie er twintig native speaker zijn. Het onderwijsondersteunend personeel omvat zeventien personen. Omdat Wolfert Tweetalig een Academische Opleidingsschool is, biedt de school jaarlijks aan twintig eerstegraads docenten in opleiding een stageplaats.

Wolfert Tweetalig maakt onderdeel uit van de Wolfert van Borselen scholengroep. Deze scholengroep bestaat uit zes scholen, ieder met een eigen onderwijsprofiel, voor openbaar voortgezet onderwijs (VO) in Rotterdam en omgeving. De scholengroep valt onder het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).

Missie en visie
De missie van de Wolfert van Borselen scholengroep luidt: kwaliteitsonderwijs voor actieve en nieuwsgierige leerlingen in een rijke, internationaal georiënteerde leeromgeving, onderwijs dat het vertrouwen heeft van betrokken ouders.

Kwaliteitsonderwijs betekent op Wolfert Tweetalig dat wij streven naar excellente resultaten van onze leerlingen: een goede doorstroming naar de examenklassen en uitstekende examencijfers. De school wil echter meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut, zij wil leerlingen ook een andersoortige bagage meegeven wanneer zij de school verlaten. Op deze wijze dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden. We willen hen helpen op te groeien tot zelfstandige, kritische en sociaal ingestelde jongvolwassenen. Met elkaar dragen we waarden als respect en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel
Leerlingen van nu krijgen in de toekomst te maken met onvoorspelbare veranderingen, vergaande technologische ontwikkelingen, snel verouderde kennis en wereldwijde uitdagingen. Leerlingen voorbereiden op de toekomst draait dus zeker niet alleen meer om taal, rekenen en wiskunde. Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent hun de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is nu precies wat Wolfert Tweetalig doet.

Vacature docent Drama
Wegens het aanstaande verlof van twee van onze collega’s zijn wij met ingang van 1 augustus 2019 op zoek naar een docent Drama die in de onder- en bovenbouw havo en onderbouw vwo klassen les gaat geven. Als docent Drama ben je goed in klassenmanagement en daarnaast ben je creatief in het uitvoeren van het lesprogramma. Het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen. Je weet de relevantie van het vak Drama binnen het voornamelijk Engelstalige curriculum van de school te onderstrepen. Je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen. Omdat al onze leerlingen met een MacBook werken, zijn jouw digitale vaardigheden uitstekend. Je bent in het bezit van een 1e graads diploma Drama en beheerst de Engelse taal op near native niveau. De lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen. Zorg jij voor een veilige leeromgeving en ben je in staat het maximale uit een leerling te halen? Beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je in staat om met ouders en leerlingen op niveau te communiceren? Dan past deze vacature goed bij je. Solliciteer en kom met ons in contact.

Solliciteren?
Voor eventuele vragen neem je telefonisch contact op met Anna Notenboom en op 010-8907700. Jouw CV en motivatie mail je naar ano@wolfert.nl. De reactietermijn sluit op vrijdag 17 mei 2019. Gesprekken staan gepland op donderdag 23 mei aanstaande.

Rotterdam International Secondary School

Teacher of English (0.8 or 1.0 fte)

Rotterdam International Secondary School (RISS) is looking to recruit a

Teacher of English (0.8 or 1.0 fte)

for its academic year 2019 – 2020.

The candidate should be able to deliver within the international educational sector to the full age range including KS3, IGCSE and IB language A – Language & Literature and Literature.

We are looking for a committed practitioner to deliver within concept and inquiry-based approach. Those interested, please visit our website and once you have learnt about us, send us your up-to-date CV with references and a letter of application where you build up your case to join our school based on what you have learnt and what you can offer.

Please contact us via this email: riss.vacancies@wolfert.nl.

Deadline: April 26, 2019.

State your full name and job for which you are applying for in the subject area.
Rotterdam International Secondary School is a Safeguarding and Child Protection institution. No one will be appointed who cannot provide an up-to-date police check

Wolfert van Borselen Scholengroep

Er zijn momenteel geen vacatures op deze locatie.

Begeleiding en Interne Opleidingen

De afdeling Interne Opleidingen wordt gevormd door een groep van onze ‘beste’ docenten, die bovendien een grote belangstelling hebben voor het opleiden van een nieuwe generatie leraren. Onze interne opleiders zijn gespecialiseerd op vakniveau (de vakcoaches) en op vakoverstijgende begeleidingsvaardigheden (de Begeleiders Op School).

De intern opleiders zijn specialisten op verschillende terreinen die voor onze school belangrijk zijn. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan zelfstandig en actief leren, werken in het internationale en tweetalige onderwijs en werken in het Daltononderwijs. Onze bijzondere expertise wordt ook erkend door gerenommeerde opleidingsinstellingen. Zo zijn wij betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van het World Teachers programma van het ICLON (Universiteit Leiden), een geheel nieuwe opleiding voor docenten in het tweetalig en internationaal onderwijs.

Werken voor Interne Opleidingen is overigens ook een voorbeeld van loopbaanontwikkeling op de Wolfert.