Vacatures

Werken op de Wolfert: wat betekent dat? Kom ik terecht in een traditionele school of een moderne werkomgeving? Lees hier over ons personeelsbeleid.

Vacatures binnen de Wolfert van Borselen scholengroep kunt u hier vinden.

Openbare school voor vmbo, mavo en havo

Wolfert Lansing is een brede vmbo/mavo/havo-school in Lansingerland met mavo- en havo-ambitieklassen. Wij bieden onze leerlingen binnen de Wolfert van Borselen scholengroep doorlopende leerwegen aan, waarvoor een gedegen basis door het team van Wolfert Lansing gelegd wordt. Kwaliteitsonderwijs is daarvoor een eerste vereiste! Als gedreven docent geef jij hier invulling aan door onze leerlingen te inspireren en uit te dagen alles uit zichzelf te halen; als teamlid werk je aan ons gemeenschappelijk doel door zowel samen te werken als eigen initiatief te tonen. Wij gaan voor een 8: voldoende is niet goed genoeg meer!

Kun jij deze uitdaging aan? Dan zien we graag je sollicitatiebrief en cv per mail tegemoet.

Op vacatures is de sollicitatiecode van BOOR van toepassing.

Er zijn momenteel geen vacatures op deze locatie.

Openbare daltonschool voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

Wolfert Dalton is een ambitieuze daltonschool voor mavo, havo, gymnasium en atheneum, gevestigd in Rotterdam Hillegersberg en biedt een prettige en veelzijdige werkomgeving voor docenten en ondersteunend personeel. Wolfert Dalton is onderdeel van de scholengroep Wolfert van Borselen. Geboden wordt een baan met sterke collega’s en zelfstandige leerlingen.

Wolfert Dalton zoekt per 1 februari 2022 een docent biologie,  die het vak op een hoog niveau beheerst en er plezier in heeft om gemotiveerde en getalenteerde leerlingen te inspireren.

Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend daltononderwijs van onze school. Je hebt een open, collegiale en flexibele instelling en je kan goed samenwerken.

Geboden wordt een baan met sterke collega’s en zelfstandige leerlingen in een prettige, kleinschalige en veilige school.

Onze voorkeur gaat uit naar een docent met een eerstegraads bevoegdheid, maar ben jij tweedegraads bevoegd en ambitieus, dan kijken wij ook uit naar jouw reactie.

Overige informatie en solliciteren:
Informatie over de vacature en de school kunt u verkrijgen bij de directeur, de heer M.H.M. van den Dool, op 010-8928300. Sollicitaties kunt u per e-mail richten aan de heer Van den Dool, via sollwd@wolfert.nl.

Wolfert Dalton zoekt een enthousiaste en verantwoordelijke roostermaker.

In het werk als roostermaker heb je contact met verschillende medewerkers binnen de onderwijsteams (teamleiders en docenten en eventuele andere roostermakers) en het werk kent pieken en dalen in het jaarverloop.

Wat vragen we van jou?

 • Je maakt jaar- en dagroosters aan de hand van vastgestelde criteria. Meerdere keren per jaar wordt er om aanpassing van die roosters gevraagd als dat voor het onderwijs nodig is;
 • Je maakt diverse losse roosters die passen bij een speciale activiteit binnen de organisatie (denk aan toetsweken).
 • Je hebt ervaring in het maken van onderwijsroosters en/of kennis van het digitaal roosterprogramma Zermelo;
 • Je bent analytisch, resultaatgericht en kan goed tegen hectiek, veranderende omstandigheden en tegengestelde belangen;
 • Je bent flexibel, stressbestendig, professioneel en je kunt “out of the box” denken;
 • Je communiceert op een prettige en constructieve manier met leerlingen, docenten en management;
 • Ervaring met Magister en Foleta is een pré.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en lijkt het jou leuk om op onze school te komen werken? Dan zien we jouw sollicitatiebrief en cv graag per mail tegemoet.

Verdere informatie en solliciteren:

Informatie over de vacature en de school kunt u verkrijgen bij de directeur, de heer M.H.M. van den Dool, op 010-8928300. Sollicitaties kunt u per e-mail richten aan de heer Van den Dool, via sollwd@wolfert.nl.

Wolfert Dalton zoekt per direct een docent natuurkunde / scheikunde (voor 0,5 fte),  die het vak op een hoog niveau beheerst en er plezier in heeft om gemotiveerde en getalenteerde leerlingen te inspireren.

Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend daltononderwijs van onze school en je hebt een open, collegiale en flexibele instelling en kan goed samenwerken.

Geboden wordt een baan met sterke collega’s en zelfstandige leerlingen in een prettige, kleinschalige en veilige school.

Overige informatie en solliciteren:
Informatie over de vacature en de school kunt u verkrijgen bij de directeur, de heer M.H.M. van den Dool, op 010-8928300.
Sollicitaties kunt u per e-mail richten aan de heer Van den Dool, via sollwd@wolfert.nl

Openbare school voor vwo, havo en mavo

Wolfert College is een is een dynamische Rotterdamse mavo/havo/vwo-school, inclusief isk, met uitstekende resultaten. Onze gedreven en ambitieuze docenten vormen een hecht team dat werkt aan ons gezamenlijk doel: leerlingen inspireren om alles uit zichzelf te halen. Het ontwikkelen van en werken met opdrachten die appelleren aan hogere denkvaardigheden dagen zowel leerlingen als docenten uit om hun talenten verder te ontwikkelen waarbij een actieve en nieuwsgierige houding een vereiste is.

Wil jij die uitdaging met ons aangaan?
Dan zien we, als we een vacature hebben die je aanspreekt, graag je sollicitatiebrief en cv per mail tegemoet.

Wolfert College is onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep. De Wolfert van Borselen scholengroep stelt zich tot doel om uitdagend kwaliteitsonderwijs te bieden aan actieve, nieuwsgierige leerlingen.

Wolfert College is een dynamische school met uitstekende resultaten. Zij zoeken met spoed een docent LO voor 0,3 fte. Het betreft tijdelijke aanstelling wegens ziektevervanging. Voorkeur voor de maandagmorgen en woensdagmorgen.

Verdere informatie en solliciteren:

Informatie over de vacature en de school bij de directeur, G.J. van Melick, tel. 010-8928372 of op de website www.wolfert.nl.
U kunt uw sollicitatiebrief met CV uitsluitend per mail richten aan dhr. G.J. van Melick, directeur Wolfert College, GME@wolfert.nl.

Openbare daltonschool voor gymnasium, atheneum en havo

Werken op Wolfert Lyceum is aantrekkelijk vanwege de sfeer, de ligging, het dynamisch karakter van de onderwijsontwikkeling, de groei, de potentie… kortom: Wolfert Lyceum is een school met een toekomst!

Een brede, flexibele en proactieve inzet van medewerkers is noodzakelijk. Bij een ambitieuze organisatie horen ambitieuze medewerkers. Individueel ondernemerschap, samenwerking en ambitie om inhoudelijk door te groeien, zijn enkele eisen die gesteld worden aan de medewerkers. Er is een competentieprofiel voor docenten vastgesteld. Om dit te realiseren, zal Wolfert Lyceum de medewerkers op verschillende manieren optimaal ondersteunen en begeleiden.

Op vacatures is de sollicitatiecode van BOOR van toepassing.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij voor schooljaar 2021-2022 op zoek naar een enthousiaste docent met passie voor het vak. Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend daltononderwijs en excellente presentaties van onze school en leerlingen. Onze school is volop in ontwikkeling. Met je open, collegiale en flexibele instelling ontplooi je eigen initiatieven en betrek je op een enthousiaste en constructieve wijze collega’s hierbij.

Het Wolfert Lyceum is een groeiende school voor havo/vwo onderwijs in de gemeente Lansingerland en is onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep. De school is gehuisvest in een modern onderwijspand. De school is een daltonschool en behaalt uitstekende resultaten. Zowel de Nederlandse daltonvereniging (NDV), de Inspectie als ouders en leerlingen zijn lovend over de school. De school heeft circa 120 medewerkers en 1050 leerlingen (in 2020-2021) en in de komende jaren wordt een groei verwacht.

Verdere informatie en solliciteren:

Informatie over de vacature en de school bij de directeur, de heer heer C.P. Wind, telefoon: 06-41693060, mail: pwn@wolfert.nl of op de website www.wolfert.nl.

Een sollicitatiebrief voorzien van cv ontvangen we graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk vrijdag 3 december 2021.

Openbare school voor tweetalig vwo en havo

Wolfert Tweetalig biedt behalve een Engelstalig curriculum ook een onderscheidend aanbod aan vakken zoals Art and Design, drama, filosofie, Spaans, Chinees, Global Perspectives en Global Politics. Daarnaast maken leerlingen gedurende hun schoolloopbaan in een rijke internationale context bovendien kennis met andere talen en culturen. Er zijn uitwisselingsprogramma’s met partnerscholen in Ierland en Engeland. Bijzonder is ook de relatie van de school met partners in China. Leerlingen worden gestimuleerd in hun vorming tot kritische wereldburgers en maximale kansen om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Er zijn momenteel geen vacatures op deze locatie.

Rotterdam International Secondary School

Our mission is for every student to enjoy their youth. We will do this by providing innovative approaches to learning, by encouraging achievement, by fostering international mindedness with local and global engagement, by modelling ethical behaviour and by acting respectfully and with honesty.

There are currently no vacancies.

Wolfert van Borselen Scholengroep

Wolfert van Borselen zoekt per direct, een

ervaren (school)psycholoog/orthopedagoog voor 0,8 fte

De Wolfert van Borselen Scholengroep is een groep van zes (regulier) voortgezet onderwijs scholen. Voor drie van de zes scholen zijn we op zoek naar een ervaren (school)psycholoog/orthopedagoog.

Functieomschrijving
Het werkterrein strekt zich uit over de volle breedte van individuele (leer)-problematiek tot en met het mede bepalen van overkoepelend beleid. Je werkt hierbij nauw samen met je collega schoolpsycholoog binnen de scholengroep. Binnen de drie scholen ben je de expert op het gebied van leren, gedrag en mentale gezondheid. Je verricht activiteiten op het gebied van preventie, signalering, diagnostiek, advisering, begeleiding en evaluatie. De nadruk ligt op indirecte begeleiding. Dat wil zeggen activiteiten gericht op advisering en begeleiding van de ondersteuningsteams, evenals docenten/mentoren en schoolteams. Ook ligt er een taak in ontwikkelen, aansturen en kwaliteit bewaken van de ondersteuningsstructuur op de scholen. Onze droom kandidaat kan individuele situaties relateren aan grotere systemen: klas, school, omgeving. Dit opdat je samen met je collega schoolpsycholoog bovenschoolse verantwoordelijkheden oppakt, zoals o.a. mede ontwikkelen en implementeren van bovenschools beleid, initiëren van professionalisering en het adviseren van de centrale directie.

Wat wij verwachten van jou als (school)psycholoog/orthopedagoog

 • ondersteunen bij het signaleren van leer- en gedragsproblemen en het bepalen van onderwijs- en zorgbehoeften van leerlingen;
 • uitvoeren van handelingsgerichte diagnostiek bij leerlingen en adviseren op het gebied van passend onderwijs (inclusief overstap naar speciaal onderwijs, OPDC of MBO);
 • vertalen van kennis op het gebied van passend onderwijs naar de dagelijkse onderwijspraktijk op de verschillende vestigingen;
 • inspireren en coachen van docenten op het gebied van pedagogisch-didactisch handelen in de klas;
 • trainingen geven (of organiseren) aan docententeams op het gebied van pedagogisch-didactisch handelen en sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen;
 • deelnemen aan de overleggen van de interne ondersteuningsteams, afstemmen met ketenpartners en samenwerkingsverband Koers VO;
 • inhoudelijk adviseren, begeleiden en aansturen van de ondersteuningscoördinatoren op drie Wolfert vestigingen en monitoren kwaliteit;
 • adviseren van vestigingsdirecties en de algemene directie op het gebied van kwaliteitsbevordering van de ondersteuning binnen de scholen;
 • mede organiseren van bovenschools overleg van de ondersteuningscoördinatoren en sturen op kennisdeling;
 • optreden als projectleider bij beleids- of veranderprojecten op het gebied van leerlingondersteuning.

Wat wij vragen

 • een masteropleiding tot NVO-orthopedagoog of NIP-psycholoog met de aantekening diagnostiek;
 • een postmasteropleiding tot Schoolpsycholoog of orthopedagoog generalist is een pré;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring binnen het onderwijs;
 • affiniteit met leerlingen in grootstedelijke context, zowel vmbo, havo als vwo;
 • ervaring met het coachen van professionals en het geven van trainingen;
 • flexibiliteit: gemiddeld één dag per week aanwezig op elke vestiging, ook kunnen aanpassen aan de vraag vanuit de scholen;
 • een oplossingsgerichte en daadkrachtige manier van werken;
 • samenwerken met betrokkenen is voor jou een vanzelfsprekendheid;
 • goede beheersing van de Engelse taal i.v.m. met tweetalig en internationaal onderwijs binnen de scholengroep.

Wat wij bieden

 • een boeiende baan in een inspirerende werkomgeving;
 • enthousiaste docententeams en ondersteuningsteams;
 • schaal 11 CAO VO, mogelijkheid tot doorgroei naar schaal 12;
 • een aanstelling van 0,8 FTE;
 • scholingsmogelijkheden bespreekbaar.

Informatie
Meer informatie over de Wolfert kun je vinden op onze site www.wolfert.nl.

Voor eventuele aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met Ingeborg van der Burg via de mail: sollicitatiewvb@wolfert.nl.

Sollicitatie
Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel, dan zien wij jouw belangstelling graag per e-mail tegemoet. Je kunt jouw sollicitatiebrief met cv richten aan de heer B. Oremus via sollicitatiewvb@wolfert.nl.

Selectiegesprekken
Deze zijn als volgt gepland*:

 • de eerste gespreksronde op maandag 14 januari 2022 (tussen 09.00 – 13.00 uur) en op maandag 17 januari 2022 (tussen 9.00 – 13.00 uur);
 • de tweede gespreksronde op woensdag 19 januari 2022 (tussen 09.00 – 13.00 uur)

 

(*) onder voorbehoud

Begeleiding en Interne Opleidingen

De afdeling Interne Opleidingen wordt gevormd door een groep van onze ‘beste’ docenten, die bovendien een grote belangstelling hebben voor het opleiden van een nieuwe generatie leraren. Onze interne opleiders zijn gespecialiseerd op vakniveau (de vakcoaches) en op vakoverstijgende begeleidingsvaardigheden (de Begeleiders Op School).

De intern opleiders zijn specialisten op verschillende terreinen die voor onze school belangrijk zijn. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan zelfstandig en actief leren, werken in het internationale en tweetalige onderwijs en werken in het Daltononderwijs. Onze bijzondere expertise wordt ook erkend door gerenommeerde opleidingsinstellingen. Zo zijn wij betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van het World Teachers programma van het ICLON (Universiteit Leiden), een geheel nieuwe opleiding voor docenten in het tweetalig en internationaal onderwijs.

Werken voor Interne Opleidingen is overigens ook een voorbeeld van loopbaanontwikkeling op de Wolfert.