Vacatures

Werken op de Wolfert: wat betekent dat? Kom ik terecht in een traditionele school of een moderne werkomgeving? Lees hier over ons personeelsbeleid.

Vacatures binnen de Wolfert van Borselen scholengroep kunt u hier vinden.

Openbare school voor vmbo, mavo en havo

Wolfert Lansing is een brede vmbo/mavo/havo-school in Lansingerland met mavo- en havo-ambitieklassen. Wij bieden onze leerlingen binnen de Wolfert van Borselen scholengroep doorlopende leerwegen aan, waarvoor een gedegen basis door het team van Wolfert Lansing gelegd wordt. Kwaliteitsonderwijs is daarvoor een eerste vereiste! Als gedreven docent geef jij hier invulling aan door onze leerlingen te inspireren en uit te dagen alles uit zichzelf te halen; als teamlid werk je aan ons gemeenschappelijk doel door zowel samen te werken als eigen initiatief te tonen. Wij gaan voor een 8: voldoende is niet goed genoeg meer!

Er staan momenteel geen vacatures open

Openbare daltonschool voor vwo, havo en mavo

Wolfert Dalton is een ambitieuze daltonschool voor vwo, havo en mavo in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek. Met circa 500 leerlingen zijn wij een kleinschalige en veilige school en wij bieden als enige middelbare school in Rotterdam daltononderwijs aan. Binnen ons Daltononderwijs dagen wij leerlingen uit om onderzoekend, samenwerkend en zelfstandig te zijn en te leren van elkaar.

Ons gemotiveerde en ambitieuze team en onze zelfstandige leerlingen zorgen voor een prettige en veelzijdige werkomgeving. Deze werkomgeving wordt nog beter door de prachtige nieuwbouw die we medio 2023 in gebruik zullen nemen. Wolfert Dalton is onderdeel van de Wolfert van Borselen scholengroep.

Wolfert Dalton zoekt per 1 maart 2023 een bevlogen docent(e) aardrijkskunde met een eerste of tweedegraads lesbevoegdheid (0,5 – 0,7 fte). Je beheerst het vak uiteraard op een hoog niveau en hebt er plezier in om gemotiveerde en getalenteerde leerlingen te inspireren. Je bent ambitieus, flexibel en innovatief en draagt samen met de andere teamleden bij aan het vernieuwend daltononderwijs van onze school.

Wij vragen 

 • Je bent een didactisch talent en bent in staat het maximale uit een leerling te halen;
 • Je werkt gestructureerd, nauwkeurig en je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent een betrokken, proactieve docent en loyaal aan de leerlingen en aan onze school;
 • Je draagt zorg voor een veilige leeromgeving.

Wij bieden

 • Een innovatieve, creatieve en initiatiefrijke werk-en leeromgeving in een sprankelende organisatie;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO-VO;
 • Investering in uw professionalisering;
 • Vanaf medio 2023 een fantastisch nieuw schoolgebouw.

Overige informatie en solliciteren

Neem voor meer informatie over Wolfert Dalton en deze vacature contact op met de directeur, de heer M.H.M. van Dool via 010-8928300 of mdd@wolfert.nl.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zien wij met belangstelling je sollicitatie tegemoet. Mail je motivatiebrief met curriculum vitae voor 11 januari 2023 naar sollwd@wolfert.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats in week 3 en 4.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Openbare school voor vwo, havo en mavo

Wolfert College is een is een dynamische Rotterdamse mavo/havo/vwo-school, inclusief isk, met uitstekende resultaten. Onze gedreven en ambitieuze docenten vormen een hecht team dat werkt aan ons gezamenlijk doel: leerlingen inspireren om alles uit zichzelf te halen. Het ontwikkelen van en werken met opdrachten die appelleren aan hogere denkvaardigheden. Wij dagen zowel leerlingen als docenten uit om hun talenten verder te ontwikkelen, hiervoor is een actieve en nieuwsgierige houding een vereiste.

Wolfert College zoekt per direct een bevlogen docent(e) Duits met een tweedegraads bevoegdheid (0,6 fte). Het betreft een tijdelijke aanstelling. Ben jij flexibel en heb je er plezier in om voor de klas te staan, dan komen wij graag met jou in contact. Ben je eigenlijk op zoek naar meer zekerheid, ook dan gaan wij het gesprek graag met jou aan.

Wij vragen

 • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen,
 • je bent goed in goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma,
 • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen,
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren.
 • je digitale vaardigheden zijn up to date,
 • Je draagt zorg voor een veilige leeromgeving.

Wij bieden

 • Een innovatieve, creatieve en initiatiefrijke werk- en leeromgeving;
 • We investeren in jouw professionalisering;
 • Een prettige en open werkomgeving in een sprankelende organisatie;
 • Arbeidsvoorwaarden en inschaling conform CAO-VO;
 • Pensioenopbouw bij het ABP;
 • Vakantiegeld 8%;
 • Eindejaarsuitkering (8,33% jaarsalaris).

Overige informatie en solliciteren

Neem voor meer informatie over Wolfert College en deze vacature contact op met de directeur, de heer G.J. van Melick, tel. 010-8928370 of kijk op onze website www.wolfert.nl.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zien wij met belangstelling je sollicitatie tegemoet. Je kunt jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae uitsluitend per mail richten aan de heer G.J. van Melick, college@wolfert.nl. Sluitingsdatum: 20 september 2022


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Openbare daltonschool voor gymnasium, atheneum en havo

Werken op Wolfert Lyceum is aantrekkelijk vanwege de sfeer, de ligging, het dynamisch karakter van de onderwijsontwikkeling, de groei, de potentie… kortom: Wolfert Lyceum is een school met een toekomst!

Een brede, flexibele en proactieve inzet van medewerkers is noodzakelijk. Bij een ambitieuze organisatie horen ambitieuze medewerkers. Individueel ondernemerschap, samenwerking en ambitie om inhoudelijk door te groeien, zijn enkele eisen die gesteld worden aan de medewerkers. Er is een competentieprofiel voor docenten vastgesteld. Om dit te realiseren, zal Wolfert Lyceum de medewerkers op verschillende manieren optimaal ondersteunen en begeleiden.

Er staan momenteel geen vacatures open

Openbare school voor tweetalig vwo en havo

Wolfert Tweetalig biedt behalve een Engelstalig curriculum ook een onderscheidend aanbod aan vakken zoals Art and Design, drama, filosofie, Spaans, Chinees, Global Perspectives en Global Politics. Daarnaast maken leerlingen gedurende hun schoolloopbaan in een rijke internationale context bovendien kennis met andere talen en culturen. Er zijn uitwisselingsprogramma’s met partnerscholen in Ierland en Engeland. Bijzonder is ook de relatie van de school met partners in China. Leerlingen worden gestimuleerd in hun vorming tot kritische wereldburgers en maximale kansen om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste docent natuurkunde met een eerstegraads bevoegdheid. Ben jij beschikbaar? Lees dan verder.

Wolfert Tweetalig
Wolfert Tweetalig is de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Wij bieden onze leerlingen eigentijds, innovatief onderwijs in een internationaal georiënteerde omgeving waarin ze leren wat het betekent om wereldburger te zijn. Niet alleen door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Zij leren Engels op near native niveau te gebruiken.

De school wil meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut. Het coachingsprogramma van Wolfert Tweetalig ondersteunt onze leerlingen om vanuit een growth mindset hun zelfregulerend vermogen aan te spreken zodat zij regisseur over hun leerproces zijn. Zo dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel.
Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent leerlingen de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is precies wat Wolfert Tweetalig doet.

Vacature docent natuurkunde
Wij zijn per direct op zoek naar een docent natuurkunde die in zowel de onder- als de bovenbouw havo en vwo klassen les gaat geven. Het betreft een vacature met een uitzicht op een vaste aanstelling. Vind jij het leuk om in verschillende jaarlagen en niveaus les te geven en invulling te geven aan het nieuwe vak science in de onderbouw? Ben je inventief in het opzetten van leerzame en leuke proefjes? Kan jij je onderbouwlessen in vloeiend Engels geven? Dan past deze vacature goed bij je. Solliciteer en kom met ons in contact. Ook als je nog niet helemaal klaar bent met je opleiding maken we graag kennis met jou.

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt affiniteit met het lesgeven aan leerlingen die een weerspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving,
 • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen,
 • je zorgt voor een veilige leeromgeving en bent in staat het maximale uit een leerling te halen,
 • je bent goed in goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma,
 • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen,
 • je spreekt goed Engels zodat je in het Engels les kan geven en gemakkelijk met je Engelstalige collega’s kunt communiceren,
 • je digitale vaardigheden zijn up to date,
 • het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen,
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren.

Wat hebben wij jou te bieden

 • Een innovatieve en initiatiefrijke werkomgeving,
 • opleidingsmogelijkheden om je als docent en coach te ontplooien,
 • een enthousiaste vakgroep met docenten en TOA’s,
 • introductieprogramma Wolf Skills,
 • een MacBook van school,
 • de kans om met leerlingen op reis te gaan,
 • een levendige personeelsvereniging.

Solliciteren?
Jouw CV en motivatiebrief in pdf-format mail je naar wtsollicitaties@wolfert.nl. Sollicitaties worden direct in behandeling genomen, gesprekken kunnen op korte termijn plaatsvinden.

Voor vragen neem je contact op met management assistent Anna Zanstra via aza@wolfert.nl of via 010-89077

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste docent natuurkunde met een tweedegraads bevoegdheid voor een vervanging voor langere tijd. Ben jij beschikbaar? Lees dan verder.

Wolfert Tweetalig
Wolfert Tweetalig is de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Wij bieden onze leerlingen eigentijds, innovatief onderwijs in een internationaal georiënteerde omgeving waarin ze leren wat het betekent om wereldburger te zijn. Niet alleen door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Zij leren Engels op near native niveau te gebruiken.

De school wil meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut. Het coachingsprogramma van Wolfert Tweetalig ondersteunt onze leerlingen om vanuit een growth mindset hun zelfregulerend vermogen aan te spreken zodat zij regisseur over hun leerproces zijn. Zo dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel.

Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent leerlingen de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is precies wat Wolfert Tweetalig doet.

Vacature docent natuurkunde
Wij zijn per direct op zoek naar een docent natuurkunde die in de onderbouw havo- en vwo-klassen les gaat geven. Vind jij het leuk om in verschillende jaarlagen en niveaus les te geven en invulling te geven aan het nieuwe vak science? Ben je inventief in het opzetten van leerzame en leuke proefjes? Kan jij je onderbouwlessen in vloeiend Engels geven? Dan past deze vacature goed bij je. Solliciteer en kom met ons in contact. Ook als je nog niet helemaal klaar bent met je opleiding maken we graag kennis met jou.

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt affiniteit met het lesgeven aan leerlingen die een weerspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving,
 • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen,
 • je zorgt voor een veilige leeromgeving en bent in staat het maximale uit een leerling te halen,
 • je bent goed in goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma,
 • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen,
 • je spreekt goed Engels zodat je eventueel ook in het Engels les kan geven en gemakkelijk met je Engelstalige collega’s kunt communiceren,
 • je digitale vaardigheden zijn up to date,
 • het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen,
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren.

Wat hebben wij jou te bieden

 • Een innovatieve en initiatiefrijke werkomgeving,
 • opleidingsmogelijkheden om je als docent en coach te ontplooien,
 • een enthousiaste vakgroep met docenten en TOA’s,
 • introductieprogramma Wolf Skills,
 • een MacBook van school,
 • de kans om met leerlingen op reis te gaan,
 • een levendige personeelsvereniging.

Solliciteren?
Jouw CV en motivatiebrief in pdf-format mail je naar wtsollicitaties@wolfert.nl. Sollicitaties worden direct in behandeling genomen, gesprekken kunnen op korte termijn plaatsvinden.

Voor vragen neem je contact op met managementassistent Anna Zanstra via aza@wolfert.nl of via 010-8907724.

Rotterdam International Secondary School

Our mission is for every student to enjoy their youth. We will do this by providing innovative approaches to learning, by encouraging achievement, by fostering international mindedness with local and global engagement, by modelling ethical behaviour and by acting respectfully and with honesty.

Rotterdam International Secondary School (RISS) is looking to recruit a Teacher of Dutch for Second language (0.6 fte) for January 2023. The candidate should be able to deliver within the international educational sector to the full age range up to the equivalent to VMBO and HAVO. We are looking for a confident speaker of English and a committed practitioner to deliver language teaching. Those interested, please visit our website and once you have learnt about us, send us a covering letter, and your up-to-date CV with the details of three references, one of them should be your current employer. More information about the vacancy can be found here

Starting date: January 2023.

Please send us your application via this email: riss.vacancies@wolfert.nl. State your full name and the job for which you are applying in the subject area.

Deadline: Monday, October 14th, 2022. No application will be considered thereafter. Please assume that your application has been unsuccessful if you do not receive a reply from us by Friday, October 21st, 2022.

Rotterdam International Secondary School is a Safeguarding and Child Protection institution. No one will be appointed who cannot provide an up-to-date police check and suitable references.

Rotterdam International Secondary School (RISS) is looking to recruit a janitor (congiërge) for January 2023 or as soon as possible. For this post the ability to speak English is desirable, but not essential. The general duties expected are fixing plumbing systems, providing repair guidance, cleaning and remodelling community spaces, performing repair assessments, painting and filling crevices, maintaining the good appearance of facilities, regularly checking community spaces to identify issues with litter, locker management, mechanical failure or breakdowns and monitor the school entrance and CCTV cameras. Those interested, please visit our website and once you have learnt about us, send us a cover letter and your up-to-date CV with the details of three references, one of them should be your current/last employer.

Starting date: January 2023 or before.

Please send us your application via this email: riss.vacancies@wolfert.nl. State your full name and the job for which you are applying in the subject area.

Deadline: Monday, October 21st, 2022. No application will be considered thereafter. Please assume that your application has been unsuccessful if you do not receive a reply from us a week later.

Rotterdam International Secondary School is a Safeguarding and Child Protection institution. No one will be appointed who cannot provide an up-to-date police check and suitable references.

Wolfert van Borselen Scholengroep

Er staan momenteel geen vacatures open

Begeleiding en Interne Opleidingen

De afdeling Interne Opleidingen wordt gevormd door een groep van onze ‘beste’ docenten, die bovendien een grote belangstelling hebben voor het opleiden van een nieuwe generatie leraren. Onze interne opleiders zijn gespecialiseerd op vakniveau (de vakcoaches) en op vakoverstijgende begeleidingsvaardigheden (de Begeleiders Op School).

De intern opleiders zijn specialisten op verschillende terreinen die voor onze school belangrijk zijn. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan zelfstandig en actief leren, werken in het internationale en tweetalige onderwijs en werken in het Daltononderwijs. Onze bijzondere expertise wordt ook erkend door gerenommeerde opleidingsinstellingen. Zo zijn wij betrokken bij het ontwerp en de uitvoering van het World Teachers programma van het ICLON (Universiteit Leiden), een geheel nieuwe opleiding voor docenten in het tweetalig en internationaal onderwijs.

Werken voor Interne Opleidingen is overigens ook een voorbeeld van loopbaanontwikkeling op de Wolfert.