PERSBERICHT 

 

Teams bedenken ideeën om jeugd meer te laten bewegen voor de Cruyff Foundation

Vmbo’ers van het Wolfert Lansing uit Bergschenhoek plaatsen zich voor de landelijke finale van Vakkanjers

 

DEN HAAG – 12 maart 2020. Vmbo-leerlingen van het Wolfert Lansing uit Bergschenhoek hebben vandaag een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de halve finale in Den Haag. Hier presenteerden teams van 23 vmbo scholen hun oplossingen en ideeën om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

De teams kwamen naar de halve finale in Den Haag met allerlei verschillende ontwerpen. Van een schommel geschikt voor iedereen, ook kinderen in een rolstoel of die blind zijn, tot een veelzijdig plein die door middel van lichtjes gebruikt kan worden voor bijna alle sporten. “Er zaten ontzettend veel originele ideeën tussen”, aldus Desmond Post, jurylid namens de Cruyff Foundation. “Voor de jury was het lastig kiezen. We zijn enorm benieuwd hoe de winnaars hun ontwerp nog verder gaan perfectioneren voor de finale.”

Het winnende team van het Wolfert Lansing uit Bergschenhoek was blij verrast met het finaleticket. Zij hebben ‘Beachby’ bedacht, Rugby in een nieuw jasje (https://scout.vakkanjers.nl/candidate/details/10201), en plaatsten zich hiermee voor de landelijke finale.

Creating space for children

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen.

Vakkanjers LIVE
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op 10 en 11 juni in Omnisport te Apeldoorn. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de ideeën en oplossingen van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

De prijsuitreiking van de halve finale op 12 maart te Den Haag – het winnende team van het Wolfert Lansing uit Bergschenhoek was.

Foto: Olivier Huisman

 

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie over de challenge en/of tijden van de finale, rechtenvrij foto- of videomateriaal kunt u contact opnemen met Sonja van Amerongen, communicatie adviseur Vakkanjers (085‑0510 619 of s.vanamerongen@vakkanjers.nl).

Bron: Vakkanjers /  Cruyff Foundation