Magister als leerlingvolgsysteem

Magister is ons leerlingvolgsysteem. Dit wordt gebruikt voor administratie en communicatie tussen de school, leerlingen en ouders. Via Magister kun je o.a. je cijfers en je aan- en afwezigheid inzien.

Leerlingen en ouders

Met Magister Web en de Magister App heb je altijd en overal zicht op de laatste informatie van Wolfert Lansing.

Berichten en mededelingen zijn direct in te zien. Daarnaast heb je toegang tot bijvoorbeeld je cijfers en je digitale lesmateriaal.

Docenten en mentoren

Met Magister Web en de Magister App heb je altijd toegang tot de administratie en je lesmateriaal.

Communiceer snel en eenvoudig met leerlingen, registreer informatie in het LVS, voer cijfers in, handel aanwezigheid af, zet eenvoudig studiemateriaal online en vind alle relevantie informatie over jouw mentorleerlingen.

Zermelo voor het rooster

Zermelo is ons roosterprogramma. Via Zermelo kunnen leerlingen en ouders steeds de meest recente versie van het rooster raadplegen. Dagelijkse roosterwijzigingen worden hierin verwerkt. De roosterversie die leerlingen in Zermelo kunnen zien, is dan ook leidend.

Ook geven de docenten het huiswerk op via Zermelo. Kijk dus altijd in Zermelo voor een overzicht van je huiswerk.

Inloggen

Inloggen kan via onderstaande knop. Gebruik bij het inloggen je leerlingnummer als gebruikersnaam en wachtwoord. Verander je wachtwoord na de eerste keer inloggen.

Zermelo app

Met de Zermelo App kun je het rooster op je telefoon bekijken. Download de app via de Play Store, App Store of Microsoft Store en download de app (uitgever: Zermelo Software BV). Installeer de app op je telefoon en log in op het portal (zie kopje ‘Inloggen’). Via de koppelingen kan de app gekoppeld worden. Om meerdere apparaten te koppelen, kun je een nieuwe code genereren met de verversknop.

ICT op Wolfert Lansing

ICT

Vragen of een probleem met je laptop, mail, Magister, etc? Ga dan naar je mentor.

Chromebooks

De maatschappij verandert snel en het onderwijs verandert mee. De digitalisering van de samenleving neemt toe en ook in het onderwijs zijn digitale leermiddelen een onmisbaar onderdeel van veel vakken geworden. Daarom werken we op school met een Chromebook.

Naast de Chromebooks waarop we gebruik maken van digitaal lesmateriaal, werken we ook nog met traditionele leermiddelen (boeken en werkboeken) die door Van Dijk worden geleverd.

Veelgestelde vragen over Chromebooks kun je via het rechter menu ‘downloads’ bekijken.

Rent Company

Chromebook

Om digitaal onderwijs voor iedereen mogelijk te maken, werken we op Wolfert Lansing met een Chromebook. Deze laptop is anders want je kunt voor het
overgrote deel alleen online werken. Omdat je een Google-educatie account krijgt van school, log je met je laptop in op de online omgeving waarin wij werken.

Om zorgeloos met een Chromebook te werken in de dagelijkse lespraktijk is Wolfert Lansing een samenwerking aangegaan met ‘the rent company’. Zij bieden Chromebooks aan tegen huur of koop met daarbij het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade en diefstaldekking. Uw zoon of dochter altijd verzekerd van een werkende Chromebook in de klas en heeft u er geen omkijken meer naar.

Wat zijn de voordelen van een Chromebook van The Rent Company?
✓ De Chromebooks zijn door ons geselecteerd, zo heeft uw zoon of dochter altijd het juiste device
✓ Bij reparatie ligt op school een leenChromebook klaar
✓ De juiste software is door ons geselecteerd en is bij ontvangst al geïnstalleerd op de Chromebook
✓ Schade- en diefstaldekking is inbegrepen
✓ Bij de Chromebook wordt standaard een beschermhoes en een oplader meegeleverd

Ga naar > https://easy4u.nl/nl/info?code=685RNUY. Op deze speciale bestelwebsite staan alle verschillende Chromebooks
die aangeboden worden.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met The Rent Company via 085 003 61 50 of mail naar help@rentcompany.nl.
Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

Slim.nl

Bij Slim.nl kun je software, hardware en computeraccessoires voor het onderwijs kopen met hoge kortingen. Benieuwd? Ga naar Slim.nl en registreer je hier als klant. Kies als school “Wolfert scholengroep locatie Lansing (Bergschenhoek)”.

MS Office 365

Omdat de Wolfert van Borselen scholengroep een overeenkomst met Microsoft heeft, krijgen leerlingen met een Slim.nl-account gratis de officiële laatste versie van Office. Tijdens je schoolperiode op het Wolfert kun je hiervan gebruik maken.

Klik hier om je aan te melden (vul je schoolmailadres in). Je ontvangt dan een bevestiging per mail met verdere uitleg.