Magister als leerlingvolgsysteem

Magister is ons leerlingvolgsysteem. Dit wordt gebruikt voor administratie en communicatie tussen de school en leerlingen en ouders. Via Magister kan je o.a. de cijfers, aanwezigheid en het huiswerk inzien.

Leerlingen en ouders

Met Magister Web en de Magister App heb je altijd en overal zicht op de laatste informatie van Wolfert Lansing.

Berichten en mededelingen zijn direct in te zien. Daarnaast heb je toegang tot bijvoorbeeld het logboek, studiewijzers, cijfers en digitaal lesmateriaal.

Docenten en mentoren

Met Magister Web en de Magister App heb je altijd toegang tot de administratie en je lesmateriaal.

Communiceer snel en eenvoudig met leerlingen, registreer informatie in het LVS, voer cijfers in, handel aanwezigheid af, zet eenvoudig studiemateriaal online en vind alle relevantie informatie van jouw mentorleerlingen.

Zermelo voor het rooster

Zermelo is ons roosterprogramma. Via Zermelo kunnen leerlingen en ouders steeds de meest recente versie van het rooster raadplegen. Dagelijkse roosterwijzigingen worden hierin verwerkt. De roosterversie die leerlingen in Zermelo kunnen zien, is dan ook leidend.

Inloggen

Inloggen kan via onderstaande knop. Gebruik bij het inloggen je leerlingnummer als gebruikersnaam en wachtwoord. Verander je wachtwoord na de eerste keer inloggen.

Zermelo app

Met de Zermelo App kun je het rooster op je telefoon bekijken. Download de app via de Play Store, App Store of Microsoft Store en download de app (uitgever: Zermelo Software BV). Installeer de app op je telefoon en log in op het portal (zie kopje ‘Inloggen’). Via de koppelingen kan de app gekoppeld worden. Om meerdere apparaten te koppelen, kun je een nieuwe code genereren met de verversknop.

ICT op Wolfert Lansing

ICT

Vragen of een probleem met je laptop, mail, Magister, etc? Ga dan naar je mentor.

Chromebooks

De maatschappij verandert en het onderwijs verandert mee. De digitalisering van de samenleving neemt toe en ook in het onderwijs zijn digitale leermiddelen een onmisbaar onderdeel van veel vakken geworden. Daarom werken we op school met een Chromebook.

Naast de Chromebooks waarop we gebruik maken van digitaal lesmateriaal, werken we ook nog met traditionele leermiddelen (boeken en werkboeken) die door Van Dijk worden geleverd.

Veelgestelde vragen over Chromebooks kun je via het rechter menu ‘downloads’.

CampusShop

We hebben afspraken gemaakt met CampusShop om ouders en leerlingen te helpen bij de aanschaf van een Chromebook. Alle leerlingen in leerjaar 1 en 2 werken met een Chromebook en ook leerlingen in leerjaar 3 en 4 adviseren we om een Chromebook in verband met de mogelijkheden op onze school.  Tot en met 31 juli 2020 ontvang je € 30,- korting bij aanschaf van een laptop met Voortgezet Onderwijs Service. Kijk voor de voorwaarden op de website van CampusShop.

Kijk op de website van CampusShop voor meer informatie.

Slim.nl

Bij Slim.nl kun je software, hardware en computeraccessoires voor het onderwijs kopen met hoge kortingen. Benieuwd? Ga naar Slim.nl en registreer je hier als klant. Kies als school “Wolfert scholengroep locatie Lansing (Bergschenhoek)”.

MS Office 365

Omdat de Wolfert van Borselen scholengroep een overeenkomst met Microsoft heeft, krijgen leerlingen met een Slim.nl-account gratis de officiële laatste versie van Office. Tijdens je schoolperiode op het Wolfert kan je hiervan gebruik maken.

Klik hier om je aan te melden (vul je schoolmailadres in). Je ontvangt dan een bevestiging per mail met verdere uitleg.