Groep 7/8

Welkom bij Wolfert Lansing

Wolfert Lansing is de enige school in Lansingerland die mavo, met mogelijkheid tot opstroom naar havo 2 of 3, én vmbo onder een dak aanbiedt. Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen en bieden samen met Wolfert Dalton en Wolfert Lyceum een doorlopende leerweg van vmbo tot en met gymnasium.

Wolfert Lansing biedt:

  • havo onderbouw
  • mavo (theoretische leerweg)
  • vmbo

Heb je een mavo/havo-advies, dan plaatsen we je graag in onze havo-ambitieklas, zodat je misschien al na 2 jaar eenvoudig doorstroomt naar Wolfert Dalton of Lyceum om je havo-diploma te halen.

Leerlingen met het advies vmbo/mavo bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan onze mavo-ambitieklas, zodat ze na het tweede leerjaar binnen Wolfert Lansing direct kunnen overstappen naar de mavo.

Jouw voordelen bij Wolfert Lansing

  • Ambitieklassen

  • Extra talenonderwijs

  • Huiswerk op school

  • Veel sport, cultuur en reizen

  • Doorlopende leerweg

  • Uitgebreid loopbaanprogramma

Havo/Mavo

Vanaf de eerste schooldag leer je bij Wolfert Lansing havo/mavo om je te ontwikkelen tot wereldburger. Je komt bij ons op school om uitgedaagd te worden en te groeien. We helpen je om trots te zijn op wat je bereikt.

Een school met ambitie

Op onze havo/mavo leer je dat ook jij een belangrijke rol hebt in de samenleving. Vanaf de eerste dag ontwikkel jij je tot wereldburger, je houdt rekening met anderen en bent trots op wat je bereikt. Hiervoor moet je keuzes maken en verantwoording afleggen. Welke keuze je ook maakt, wij zorgen ervoor dat je leert ontdekken waar jij goed in bent. Zo komen we samen tot goede resultaten.

Mavo

Met je keuze voor Wolfert Lansing kies je voor een kleinschalige school met overzichtelijk onderwijs. Je krijg een heldere uitleg van de lesstof, waarna je in groepjes of zelfstandig aan de slag gaat. Je doet ook buiten de school waardevolle ervaringen op en gebruikt die kennis om verder te komen. Bij ons krijg je kansen om elke dag te groeien.

Havo-ambitieklas

Heb je een mavo/havo-advies en ben jij een echte doorzetter? Kies dan voor onze havo-ambitieklas en haal het beste uit jezelf in onze tweejarige brugklas. Je krijgt les op havo-niveau en als je cijfers goed zijn, kun je na het tweede leerjaar doorstromen naar de havo op Wolfert Dalton of Lyceum.

Vmbo

Vanaf de eerste schooldag werk jij bij Wolfert Lansing vmbo aan jouw toekomst. Je komt bij ons op school om uitgedaagd te worden en te ‘doen’. Als jij hard werkt, zorgen wij dat je trots bent op wat je bereikt.

Wolfert Lansing werkt

In onze vmbo ga je echt in de praktijk aan de slag. Al vanaf de eerste klas krijg je veel verschillende praktijkvakken aangeboden. Welke keuze je ook maakt, wij zorgen ervoor dat je leert ontdekken waar je goed in bent. Met een uitgebreid loopbaanprogramma ga je binnen en buiten de school aan de slag en ontdek je vanaf leerjaar 1 je talenten.

Beroepsgericht vmbo

Na leerjaar 2 kies je zelf hoe jij je verder wilt ontwikkelen. Je kunt kiezen uit Health, Food & Hospitality, Media & Technology en Sport & Recreatie. In de bovenbouw ga je nog meer met je talenten aan de slag. Je maakt kennis met praktijksituaties en bezoekt bedrijven en instellingen in de omgeving. Je ontdekt hoe de beroepen in de praktijk werken. Je kiest de vakken die bij jou passen en die je voorbereiden op je toekomst.

Mavo-ambitieklas

Heb je een vmbo/mavo-advies en ben jij een echte doorzetter? Kies dan voor onze mavo-ambitieklas en haal het beste uit jezelf in onze tweejarige brugklas. Je krijgt les op mavo-niveau en als je cijfers goed zijn dan kun je na het tweede leerjaar doorstromen naar mavo 3.

Ambitieklassen

Bij ons op school willen we je zo goed mogelijk uitdagen. Heb je een mavo/havo-advies, dan geven we je graag les in onze havo-ambitieklas. Heb je een vmbo/mavo-advies? Dan dagen we je uit in onze mavo-ambitieklas. Zo dagen we je op jouw eigen niveau uit om het beste uit jezelf te halen.

Extra talenonderwijs

Naast Nederlands en Engels kies je in de bovenbouw extra talen. Bij de kaderberoepsgerichte leerweg en de mavo kun je Spaans kiezen. In de havo/mavo-ambitieklas behaal je bovendien een Anglia-certificaat.

Huiswerk op school

Omdat wij begrijpen dat je ook moet leren hoe je huiswerk maakt, kun je bij Wolfert Lansing in de tweejarige brugklas samen met de andere leerlingen, onder begeleiding van leerkrachten, je huiswerk op school maken. Zo helpen we je goed voorbereid door te stromen naar de bovenbouw.

Veel sport, cultuur en reizen

Je maakt kennis met de wereld om je heen. Dat doe je door je in te zetten in de omgeving van de school via sportieve en culturele activiteiten, uitstapjes en (buitenland)reizen. Zo ontdek je hoe jij een bijdrage kunt leveren aan de wereld en krijg je inzicht in andere culturen, gebruiken en tradities.

Doorlopende leerweg

Afhankelijk van je basisschooladvies en je prestaties in leerjaar 1 en 2 kom je in de bovenbouw in de kaderberoepsgerichte leerweg, de basisberoepsgerichte leerweg of de mavo. Wij doen er alles aan om je zo goed, hoog en succesvol mogelijk uit te laten stromen naar het MBO of de havo.

Uitgebreid loopbaanprogramma

Als onderdeel van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) maak je op allerlei manieren kennis met de praktijk. Je gaat kijken en meedoen met verschillende activiteiten op plekken binnen en buiten de school, je krijgt praktijkopdrachten en je bezoekt bedrijven in de regio. Ook ga je in de bovenbouw op stage.

© 2017 Wolfert Lansing    |    Onze school maakt deel uit van de Wolfert van Borselen scholengroep