Groep 7/8

Welkom bij Wolfert Lansing

Wolfert Lansing is een kleine school die jou een brede opleiding biedt voor een stevige basis in het vervolgonderwijs in het MBO of op de HAVO, bijvoorbeeld bij Wolfert Dalton of Wolfert Lyceum. Door de kleinschaligheid van onze school hebben wij veel aandacht voor het persoonlijke contact tussen mentor en de leerling.

Jouw voordelen bij Wolfert Lansing

  • Ambitieklassen

  • Extra talenonderwijs

  • Huiswerk op school

  • Veel sport, cultuur en reizen

  • Doorlopende leerweg

  • Uitgebreid loopbaanprogramma

Ambitieklassen

Bij ons op school willen we je zo goed mogelijk uitdagen. Heb je een mavo/havo-advies, dan geven we je graag les in onze havo-ambitieklas. Heb je een vmbo/mavo-advies? Dan dagen we je uit in onze mavo-ambitieklas. Zo dagen we je op jouw eigen niveau uit om het beste uit jezelf te halen.

Extra talenonderwijs

Naast Nederlands en Engels kies je in de bovenbouw extra talen. Bij de kaderberoepsgerichte leerweg en de mavo kun je Spaans kiezen. In de havo/mavo-ambitieklas behaal je bovendien een Anglia-certificaat.

Huiswerk op school

Omdat wij begrijpen dat je ook moet leren hoe je huiswerk maakt, kun je bij Wolfert Lansing in de tweejarige brugklas samen met de andere leerlingen, onder begeleiding van leerkrachten, je huiswerk op school maken. Zo helpen we je goed voorbereid door te stromen naar de bovenbouw.

Veel sport, cultuur en reizen

Je maakt kennis met de wereld om je heen. Dat doe je door je in te zetten in de omgeving van de school via sportieve en culturele activiteiten, uitstapjes en (buitenland)reizen. Zo ontdek je hoe jij een bijdrage kunt leveren aan de wereld en krijg je inzicht in andere culturen, gebruiken en tradities.

Doorlopende leerweg

Afhankelijk van je basisschooladvies en je prestaties in leerjaar 1 en 2 kom je in de bovenbouw in de kaderberoepsgerichte leerweg, de basisberoepsgerichte leerweg of de mavo. Wij doen er alles aan om je zo goed, hoog en succesvol mogelijk uit te laten stromen naar het MBO of de havo.

Uitgebreid loopbaanprogramma

Als onderdeel van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) maak je op allerlei manieren kennis met de praktijk. Je gaat kijken en meedoen met verschillende activiteiten op plekken binnen en buiten de school, je krijgt praktijkopdrachten en je bezoekt bedrijven in de regio. Ook ga je in de bovenbouw op stage.

© 2017 Wolfert Lansing    |    Onze school maakt deel uit van de Wolfert van Borselen scholengroep