Een heerlijke week waar een hoop mooie herinneringen zijn ontstaan. Met de derdejaars op stap door het mooie Engeland.

Het Engeland van de pubs, de mooie karakteristieke badplaatsen, de fish and chips en een belangrijke rol in de geschiedenis van Europa. Met de ferry naar Dover, waar de “White Cliffs of Dover” je hartelijk welkom heten. Met z’n allen op het achterdek in de zon en stiekem toch wat zenuwachtig om wat ons te wachten zal staan.
Aangekomen werd er koers gezet naar Canterbury. Een eeuwenoude plek met een rijke historie. Hier hebben we mooie plaatjes geschoten en de benen gestrekt. Uiteraard waren er een aantal vragen te beantwoorden die te maken hadden met o.a. de Cathedraal. Uiteindelijk zijn we met de bus naar onze ontmoetingsplek gereden, alwaar alle kids hartelijk werden opgenomen in de Engelse gezinnen. De eerste dag zat erop.
Fris en fruitig verzamelden we ons ’s ochtends om op dag twee te gaan mountainbiken en waterfietsen. De Engelse natuur leent zich hier bijzonder goed voor en de zon deed er nog een schepje bovenop. In Tunbridge Wells hebben we het ruilspel gedaan. Zorg door in contact te komen met de bevolking dat een pen geruild wordt voor iets anders. Communiceren in het Engels is dan een must, maar dit was voor onze kanjers geen probleem. Van nagellak tot rozen. Van speelkaarten tot gezichtsmaskers. Je kon het zo gek niet bedenken of de kids hadden het geregeld. Tot slot van alweer een zonovergoten dag hebben we in een typisch Engelse pub een drankje gedronken. We waren niet de enige, want het Engelse elftal speelde die dag de kwartfinale van het WK (en wonnen!).
Wat zeker voor de groep een hoogtepunt was, was het bezoek aan Woodlands Secundairy School. De cultuur van het Engelse onderwijs. Het meelopen in de klas. De gesprekken met de leerlingen en het uitwisselen van contactgegevens waren bijzonder. Een unieke ervaring die niet 1, 2, 3 voor iedereen is weggelegd. Tot slot hebben we deze dag een heerlijke frisse zeewind opgesnoven in Southend-on-Sea.
De volgende dag stond in het teken van Brighton. Een badplaats met mooie gebouwen. Een prachtige boulevard en een historisch centrum met o.a. moderne winkels. Fietsend zijn we door deze badplaats gereden. Hebben Graffity van “Banksy” gezien en zijn over de boulevard gereden. de andere helft van de groep heeft de i360 Tower bedwongen. Een ultra moderne toren die een prachtig uitzicht biedt over de kustlijn van Brighton!
De laatste dag is er afscheid genomen van de gastgezinnen. De terugreis werd ingezet. In Dover hebben we een bezoek gebracht aan Dover Castle.
Deze plek heeft aan het begin van de tweede wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld. De film Dunkirk gaat over de operatie die onder Dover Casltle werd gecoördineerd. Aan alle mooie dingen komt een eind en zo ook aan het bezoek aan dit prachtige land. De Ferry op en oversteken. Van Calais naar Bergschenhoek om daarna naar huis om moe maar voldaan in slaap te vallen thuis.
Wij kijken terug op een bijzonder mooie trip met de derdejaars van Wolfert Lansing. Iedereen bedankt voor alle mooie herinneringen.