Theater, toneel, drama, expressie en zo kan ik nog even doorgaan. Zoveel verschillende namen voor dit vak, maar… wat doe je dan in zo’n les?

Je bent vrij om te zijn wie je wilt zijn- vrij om een rol te spelen die jij wilt! Je allerbelangrijkste materiaal in dit vak; dat ben jij. Je leert via je fysiek, stem, mimiek en je ratio iets te bereiken bij de ander, bij je publiek. Al doende leert men en… dat doen we!

Via theater leer je jezelf, maar bovenal de ander kennen. Je oefent op verschillende speelse manieren om met elkaar in contact te staan. Ook leer je om voor de groep te staan en onderzoeken we de verschillende houdingen die we aan kunnen nemen in het dagdagelijks leven of in een theatervoorstelling.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan hoeft dat ook niet!

– In de talentklassen maken we samen een voorstelling waarin jij mee werkt aan het verhaal en je leert hoe je dat het beste kunt vertellen met jouw acteertalent.

– Je kunt ook kiezen voor het vak drama als examenvak. Dit betekent dat je in jaar 3 en 4 nog dieper ingaat op het vak drama. Denk aan theatergeschiedenis, het maken en creëren van theater en het bezoeken van een voorstelling. Als kers op de taart sluit je je schoolexamens af met je eigen solovoorstelling voor een groot publiek!

Tot in het theater, op het toneel of als publiek,

Megan Rockx
Docent drama