Op 23 augustus vetrokken we samen met 9 leerlingen richting het mooie Keulen in Duitsland. De reis bestond uit grofweg twee delen. De eerste dag werd met een stadswandeling Keulen verder ontdekt. De tweede dag stond volledig in het teken van de beurs Gamescom. Tevens wil ik Querijn Huizer namens mij en de leerlingen bedanken voor het bedenken en uitwerken van deze toffe excursie!

Het was vroeg verzamelen op Rotterdam Centraal zodat wij op tijd zouden aan komen in Keulen. Na de treinreis stap je direct het centrum binnen van Keulen met een prachtig uitzicht op de dom van Keulen. Nadat iedereen was gesetteld in het hostel kon de standswandeling beginnen. Via een aantal hoogtepunten eindigt de standswandeling bij de “slotjes” brug. Na een prachtige fotoshoot hadden de leerlingen een vrij programma in de binnenstad. In de avond hebben we als groep gezamenlijk gegeten en zijn we teruggegaan naar het hostel. Na een prima nacht begon de volgende dag het echte werk namelijk Gamescom.

De leerlingen zaten vroeg aan het ontbijt zodat wij voor de drukte Gamescom konden betreden. De leerlingen (en de begeleiders natuurlijk ook) zijn met vol enthousiasme de beurs gaan ontdekken. Na afloop heb ik van veel leerlingen leuke en verrassende verhalen gehoord. Iedereen heeft de beurs op zijn manier kunnen en mogen ontdekken. Na de vele indrukken en nieuw opgedane ervaringen zijn we na het avondeten met de trein weer richting Nederland vertrokken. Het waren twee dagen met een vol programma, maar zeker meer dan geslaagd!

dhr. de Vos