Op de middelbare school Wolfert Lansing zijn alle examenkandidaten geslaagd!

Op 24 maart 2020 werd bekend gemaakt dat er dit schooljaar geen centrale examens zouden plaatsvinden. In de dagen na het besluit van het Ministerie van Onderwijs heeft Wolfert Lansing zich gebogen over het vraagstuk hoe de examenkandidaten, conform de exameneisen en normen van het Ministerie van Onderwijs, het best (online) konden worden begeleid richting het ultieme doel: het verlaten van de school met een diploma!

Door een goede jaarplanning hadden alle leerlingen op het moment van de lockdown hun schoolexamens reeds afgerond. Na het online afnemen van de herkansingen, het inleveren van achterstallige opdrachten en het maken van de ‘resultaat- verbeteringstoetsen’, de zogenaamde RV-toetsen, kon voor elke examenkandidaat de vlag uit.

De school beraadde zich over een gepaste, doch gezellige en leuke manier om de geslaagde kandidaten in het zonnetje te zetten. Waar andere scholen kozen voor initiatieven als de ‘drive through’ of het thuisbezorgen van het diploma, koos Wolfert Lansing voor de ‘traditional graduation ceremony’ in de aula van het schoolgebouw. De rode loper ging uit voor de examenleerlingen en zij werden in groepjes van 10, vergezeld door twee genodigden per examenkandidaat, persoonlijk toegesproken en in het zonnetje gezet door hun mentor.

Zowel de leerlingen als de genodigden waren na afloop van de ceremonie zeer te spreken over de manier waarop zij afscheid konden nemen van “hun” Wolfert Lansing. Volgend jaar zal de diploma uitreiking zeker in het nieuwe schoolgebouw plaatsvinden. Wolfert Lansing zal naar verwachting rond december 2020/januari 2021 de nieuwbouw betrekken.

Weer een mijlpaal om te vieren en slingers aan op te hangen!

[Mitchell Lieveld, teamleider bovenbouw, Max van Kronenburg, Claudia Ehrencron (cum laude geslaagd), foto: Zoë Metman]