Oxford Schools Debattoernooi

Dit nieuwsbericht is geplaatst op

Oxford Schools wordt elk jaar georganiseerd door de Wolfert Debating Society. Dit jaar vond de 8e editie plaats op zondag 5 februari. Het evenement is in de loop van de jaren gegroeid tot één van de belangrijkste toernooien op het scholierendebatcircuit. Het is ook één van de grootste debatevenementen voor scholieren: dit jaar waren er 44 teams aanwezig van 14 verschillende scholen.

Coaches Devin van den Berg, Jeroen Heun en dhr. De Bruin met de aanwezige Wolfert-leerlingen: Jack, Christian, Mare, Claire, Esther, Benjamin, Sonia, Josephine en Maaike.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

De aanwezige teams kregen een uitgebreide workshop van de ingevlogen Oxford-juryleden en streden daarna in 3 verschillende debatrondes om een plekje op de finaledag in Oxford zelf in maart. Ze werden onder andere gejureerd door enkele van de beste studentendebaters uit het Nederlandse debatcircuit. Hun uitgebreide en goede feedback voor de debaters is één van de grootste trekpleisters van het toernooi, evenals de kans om naar Oxford afgevaardigd te worden.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Aan het einde van de dag plaatsten twee teams van het Utrechts Stedelijk Gymnasium en één team van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen zich voor die finaledag. Op www.oxfordschools.nl staat meer informatie over het toernooi, in de loop van deze week worden op die site ook links voor meer foto’s en de volledige uitslagen geplaatst.

De foto’s zijn gemaakt door Soedhier uit TV6 en zijn met toestemming geplaatst.