Met ingang van 1 december 2021 (of indien mogelijk per direct) zijn wij op zoek naar een enthousiaste medewerker examensecretariaat/leerlingenadministratie (0,8-1,0 fte). Ben jij beschikbaar? Lees dan verder.

Wolfert Tweetalig
Met bijna 1200 leerlingen uit Rotterdam en wijde omgeving is Wolfert Tweetalig de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Leerlingen van Wolfert Tweetalig ervaren wat internationalisering is en weten wat het betekent om een wereldburger te zijn door het curriculum maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Ook leren zij de Engelse taal op near native niveau te gebruiken.

In het gebouw van Wolfert Tweetalig volgen de niet-tweetalige vwo- en havo bovenbouwleerlingen van Wolfert College ook hun opleiding. Het schoolgebouw huisvest daardoor ongeveer 1400 leerlingen.
Het management van Wolfert Tweetalig kent een locatiedirecteur en drie teamleiders. Het onderwijzend personeel van de school bestaat uit 110 personen van wie er twintig native speaker zijn. Het onderwijsondersteunend personeel omvat zeventien personen. Omdat Wolfert Tweetalig een Academische Opleidingsschool is, biedt de school jaarlijks aan twintig eerstegraads docenten in opleiding een stageplaats.

Wolfert Tweetalig maakt onderdeel uit van de Wolfert van Borselen scholengroep. Deze scholengroep bestaat uit zes scholen, ieder met een eigen onderwijsprofiel, voor openbaar voortgezet onderwijs (VO) in Rotterdam en omgeving. De scholengroep valt onder het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).

Missie en visie
De missie van de Wolfert van Borselen scholengroep luidt: kwaliteitsonderwijs voor actieve en nieuwsgierige leerlingen in een rijke, internationaal georiënteerde leeromgeving, onderwijs dat het vertrouwen heeft van betrokken ouders.

Kwaliteitsonderwijs betekent op Wolfert Tweetalig dat wij streven naar excellente resultaten van onze leerlingen: een goede doorstroming naar de examenklassen en uitstekende examencijfers. De school wil echter meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut, zij wil leerlingen ook een andersoortige bagage meegeven wanneer zij de school verlaten. Op deze wijze dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden. We willen hen helpen op te groeien tot zelfstandige, kritische en sociaal ingestelde jongvolwassenen. Met elkaar dragen we waarden als respect en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel

Leerlingen van nu krijgen in de toekomst te maken met onvoorspelbare veranderingen, vergaande technologische ontwikkelingen, snel verouderde kennis en wereldwijde uitdagingen. Leerlingen voorbereiden op de toekomst draait dus zeker niet alleen meer om taal, rekenen en wiskunde. Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent hun de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is nu precies wat Wolfert Tweetalig doet.

Medewerker Examensecretariaat/Leerlingenadministratie (0,8 – 1 fte)
Je administreert onderwijs- en leerlingzaken zorgvuldig, secuur en accuraat. Je bent stressbestendig, flexibel, kan goed overzicht houden en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je ICT vaardigheden zijn uitstekend, met name kennis van bestandsinvoer, leerlingenadministratie systemen VO (bij voorkeur ervaring met Magister, Excel, Google Classroom, Foleta, Internet Schooldossier (ISD) en DUO). Je bezit over een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal en hebt bij voorkeur kennis van relevante wet- en regelgeving. Je werkt nauw samen met de roostermaker, de examensecretaris, teamassistentes, leermiddelencoördinator en Gearbox-coördinator (aanvulling op de bestaande les- en begeleidingsprocessen). Je communiceert op een vriendelijke, professionele, aansprekende en toegankelijke wijze naar een breed publiek van leerlingen, ouders en collega’s.

Wat ga je doen?

  • Inrichting, beheer, verwerking en controle van de leerlingen- en onderwijsadministratie en de communicatie hierover met betrokkenen (intern en extern);
  • Bieden van administratieve, secretariële en organisatorisch ondersteuning aan o.a. het examensecretariaat, de schoolleiding en de Gearbox coördinator; het examensecretariaat is verantwoordelijk voor de organisatie rondom schoolexamen en centraal examen, het inrichten van magister m.b.t. de examens, verwerken van behaalde resultaten en beheer van de examendossiers
  • Administreren, nabestelling en wijzigingen leermiddelen;
  • Dagroostering;
  • Aanmelding en registratie kandidaten (inter)nationale examens (o.a. IB, GCE AS & A level, AP, Cambridge, CNaVT. incl. uploaden examenwerk en special needs).

Wat bieden wij jou?

Salaris is op basis van de CAO VO (schaal 6).

Geïnteresseerd?

Stuur dan voor maandag 1 november 2021 jouw CV en sollicitatiebrief naar wtsecretariaat@wolfert.nl ter attentie van Anna Zanstra. Gesprekken vinden plaats op woensdag 10 november.