Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent filosofie met bij voorkeur een eerstegraads bevoegdheid! Deze mooie vacature heeft een tijdelijke aard omdat een van onze collega’s met zwangerschapsverlof gaat. Ben jij geïnteresseerd en beschikbaar? Lees dan verder.

Wolfert Tweetalig
Wolfert Tweetalig is de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Wij bieden onze leerlingen eigentijds, innovatief onderwijs in een internationaal georiënteerde omgeving waarin ze leren wat het betekent om wereldburger te zijn. Niet alleen door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Zij leren Engels op ‘near native’ niveau te gebruiken.
De school wil meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut. Het coachingsprogramma van Wolfert Tweetalig ondersteunt onze leerlingen om vanuit een growth mindset hun zelfregulerend vermogen aan te spreken zodat zij regisseur over hun leerproces zijn. Zo dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel
Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst betekent, leerlingen de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is precies wat Wolfert Tweetalig doet.

De vacature
De vacature bestaat uit lessen aan de bovenbouw van havo en/of vwo. Het betreft 8 lesuren (ca. 0,3 fte) filosofie aan hoofdzakelijk havo 5, vandaar dat ervaring met examengroepen, het beoordelen van (school)examenwerk gevraagd wordt. Onderdeel van de vacature is het vervullen van een coachschap (mentoraat) in havo 5 (ca. 0,1 fte).
De vacature is van tijdelijke aard i.v.m. vervanging vanwege zwangerschapsverlof van een collega. Deze vervanging loopt van begin maart tot en met einde schooljaar.

Wat vragen wij van jou:

 • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen;
 • je hebt affiniteit met het lesgeven aan leerlingen die een weerspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving;
 • je zorgt voor een veilige leeromgeving en bent in staat het maximale uit een leerling te halen;
 • je bent goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma;
 • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen;
 • je digitale vaardigheden zijn up to date;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren;
 • je bent een teamplayer, goed in staat om feedback te geven en te ontvangen;
 • je hebt ervaring met het lesgeven aan examengroepen en het beoordelen van (school)examenwerk;
 • je bent bekend met de eindtermen voor het vak filosofie en je weet leerlingen succesvol te begeleiden naar mooi eindresultaat voor je vak;
 • je bent bereid om het coachschap/mentoraat te vervullen van een groep havo leerlingen.

Wat hebben wij jou te bieden
Wolfert Tweetalig heeft jou dertig jaar innovatief tweetalig onderwijs te bieden. Het is een school met een hecht (tweetalig) team in hartje Rotterdam. Je komt te werken in een innovatieve en initiatiefrijke werkomgeving met havo/vwo-leerlingpopulatie die een weerspiegeling is van de Rotterdamse samenleving. Er zijn talloze mogelijkheden om je als docent en coach te ontplooien en er is een introductieprogramma voor nieuwe collega’s. Verder krijg je de beschikking over instrumenten om modern onderwijs vorm te geven, zoals een MacBook en onderwijsprogramma’s. En uiteraard is er de kans om met leerlingen op een internationale reis te gaan.

Solliciteren?
Jouw CV en motivatiebrief in pdf-format mail je naar wtsollicitaties@wolfert.nl. Wij nemen sollicitaties meteen bij binnenkomst in behandeling en zullen gesprekken zo spoedig mogelijk inplannen. Voor eventuele inhoudelijke vragen neem je contact op met teamleider Daniel Westdijk, via dwe@wolfert.nl.