Vacature docent Duits (vervanging)

Maximaal 0,9 fte

In verband met uitval van een collega, zijn we per direct op zoek naar een bevlogen docent Duits met, bij voorkeur, een eerstegraads bevoegdheid. Je speelt een rol in de vervanging van deze collega. Daarnaast bouw je met de vakgroep aan inspirerend onderwijs in de Duitse taal en cultuur.

Wolfert Tweetalig
Wolfert Tweetalig is de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Wij bieden onze leerlingen eigentijds, innovatief onderwijs in een internationaal georiënteerde omgeving waarin ze leren wat het betekent om wereldburger te zijn. Niet alleen door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland, uitwisselingen, reizen en internationale stages. Zij leren Engels op ‘near native’ niveau te gebruiken.

De school wil meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut. Het coachingsprogramma van Wolfert Tweetalig ondersteunt onze leerlingen om vanuit een growth mindset hun zelfregulerend vermogen aan te spreken zodat zij regisseur over hun leerproces zijn. Zo dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel.
Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst betekent, leerlingen de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is precies wat Wolfert Tweetalig doet.

Vacature docent Duits
Door uitval van onze collega, komen we graag in contact met docenten Duits met, bij voorkeur, een eerstegraads bevoegdheid (of daartoe in opleiding). Het betreft een mix van lessen in de onderbouw en bovenbouw. Totaal beslaat de omvang ongeveer 0,9 fte. Wil je een rol spelen in een deel van dit totaal? Solliciteer vooral!
Zoek jij een job met veel didactische vrijheid binnen een hecht samenwerkende vakgroep? Help jij dat talent in de klas een Goethe certificaat te halen? Ben je direct beschikbaar? Dan past deze vacature goed bij je. Solliciteer en kom met ons in contact.

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt affiniteit met het lesgeven aan leerlingen die een weerspiegeling zijn van de Rotterdamse samenleving;
 • je bent een didactisch talent en staat open voor vernieuwing en ontwikkelingen;
 • je spreekt naast vloeiend Duits, ook vloeiend Engels zodat je gemakkelijk met je tweetalige leerlingen en Engelstalige collega’s kunt communiceren;
 • je zorgt voor een veilige leeromgeving en bent in staat het maximale uit een leerling te halen;
  je bent goed in klassenmanagement en je bent creatief in het uitvoeren van het lesprogramma;
 • de lesstof weet jij goed over te brengen en je begeleidt en coacht de leerlingen bij het behalen van hun leerdoelen;
 • je digitale vaardigheden zijn up to date;
 • het ontwikkelen van activiteiten voor de leerlingen in een internationale context vind jij leuk om te doen;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om met leerlingen, ouders en collega’s op niveau te communiceren.

Wat hebben wij jou te bieden

 • Een innovatieve en initiatiefrijke werkomgeving;
 • opleidingsmogelijkheden om je als docent en coach te ontplooien;
 • introductieprogramma voor alle nieuwe collega’s;
 • een MacBook van school;
 • de kans om met leerlingen op internationale reizen te gaan;
 • een levendige personeelsvereniging.

Solliciteren?
Jouw CV en motivatiebrief in pdf-format mail je naar wtsollicitaties@wolfert.nl. Wij nemen sollicitaties meteen bij binnenkomst in behandeling en zullen gesprekken zo spoedig mogelijk inplannen. Voor eventuele inhoudelijke vragen neem je contact op met Daniel Westdijk (teamleider havo 3 t/m 5) via dwe@wolfert.nl.