Hoe ziet mijn schooldag eruit?

Als je straks in de brugklas zit op het Wolfert Tweetalig, dan start het eerste uur om 8.20 uur. Een les duurt 50 minuten en elke les krijg je een ander vak. Je krijgt de volgende vakken in je eerste jaar: Nederlands, English, Frans, Spaans, Chinees, Biology, History, Geography, Maths, Music, Art & Design, Art History, Drama, Physical Education en Mentorles.

Je hebt 35 lessen per week. Dit betekent dat je ongeveer 7 vakken per dag hebt; vaak ben je dan ook volgens je rooster na het zevende uur al uit.

Pauzes in de aula

Je hebt twee keer per dag een pauze van een half uur. In die pauze zit je met alle onderbouwklassen in de aula. Het Wolfert Tweetalig heeft een kantine waar je heerlijke fruitsalades, sandwiches, wraps, snacks, panini’s, koeken en nog veel meer kunt kopen.

130924-FE0754-FredErnst-30cm-295x148 130924-FE0633-FredErnst-30cm-295x148

Huiswerk

Op het Wolfert Tweetalig maak je natuurlijk ook huiswerk. Zo worden er bijvoorbeeld opdrachten, toetsen, projecten, werkstukken en leesverslagen als huiswerk opgegeven.

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Het Wolfert Tweetalig ligt naast Diergaarde Blijdorp (soms kun je zelfs de leeuwen horen brullen in het lokaal!). De school is heel gemakkelijk te bereiken met de trein en bus. Vanaf Rotterdam centraal loop je in een kwartier naar de school en met de bus ben je er in slechts 7 minuten.