Activiteiten

Politiek

Naast politieke onderwerpen die in de klas worden behandeld, kent Wolfert Tweetalig een doorlopend en leerjaar-overstijgend traject waar in politieke bewustwording bij en participatie van leerlingen centraal staat. Zo bezoeken onze leerlingen de Tweede Kamer, nemen zij deel aan scholierenverkiezingen, Model GEM (simulering van de gemeenteraadsverkiezingen) MEP (Model European Parliament) en MUN (Model United Nations) in binnen- en buitenland. In dit kader wordt ook veel aandacht besteed aan debatteren.

Taalreizen

Onze leerlingen van tvwo-2 gaan elk jaar op een onvergetelijke taalreis naar het pittoreske Bath. Ze verblijven bij een gastgezin en gaan elke ochtend naar de Talenschool in Bath waar zij lessen Engels volgen en aan diverse opdrachten werken. In de middag nemen zij deel aan excursies.

Twee jaar later, in tvwo-4, vertrekken onze leerlingen naar Dublin, waar ze niet alleen de Ierse cultuur opsnuiven, maar tegelijkertijd hun Engelse taalvaardigheid nog verder verbeteren.

Uitwisselingen

Een aantal van onze leerlingen krijgt de kans om op uitwisseling te gaan met jongeren uit andere landen; dit is een prachtige kans om nieuwe jongeren te leren kennen, nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe culturen op te snuiven. Dit is voor tweetalig onderwijs tevens één van de doelstellingen geformuleerd door het Europees Platform in EIO (European and International Orientation). Onze leerlingen gaan op uitwisseling naar Duitsland, Spanje, China en India.

Cultuur

Het Wolfert Tweetalig vindt cultuur erg belangrijk, daarom wordt onder andere het vak Drama gegeven. Drama en toneelspel stimuleert leerlingen in hun totale ontwikkeling. Het biedt ruimte tot experimenteren, expressie, creativiteit en het inleven in een ander. Daarnaast levert drama een wezenlijke bijdrage aan de zintuiglijke, motorische, sociaal emotionele, cognitieve en creatieve ontwikkeling van leerlingen.

Ook vindt het Wolfert Tweetalig het belangrijk dat leerlingen theatervoorstellingen van professioneel niveau te zien krijgen om zo de waarde van Theater te ervaren. Daarnaast is het belangrijk dat er voor onze getalenteerde leerlingen een verdere verdieping en scholing kan plaatsvinden door onder andere deelname aan het toneelgezelschap van Wolfert Tweetalig genaamd: de Blaauwe Broek, het jaarlijks terugkerend Eenaker festival en “the Cultural Evenings”.

Wolfert Tweetalig organiseert naast alle bovengenoemde culturele activiteiten ook ochtenden en middagen waarin leerlingen bijvoorbeeld naar musea gaan, workshops volgen over bijvoorbeeld design en vormgeving, toneelspelen en dansen.

Pre-academisch programma

Het Wolfert Tweetalig heeft een uitdagend lesprogramma, waar bijvoorbeeld ook de minder bekende vakken als Chinees, Spaans en Filosofie deel van uitmaken. Maar naast het reguliere onderwijsprogramma biedt het Wolfert ook een pre-academisch programma aan, waarin leerlingen bijvoorbeeld extra vakken kunnen volgen, zich kunnen voorbereiden op hun toekomstige studie. Ook kunnen gemotiveerde leerlingen een vooruitblik krijgen op hun toekomstige studie, leerlingen kunnen extra verdiepingscursussen volgen, kunnen deelnemen aan olympiades en elk jaar zijn er talloze interessante gastcolleges.