Internationale reizen

De wereld wordt een dorp: alles komt dichterbij: talen, culturen, landen, volkeren. Daarmee wordt de horizon van de moderne mens verruimd. Sterker nog: het wordt steeds noodzakelijker om je internationaal te oriënteren: cultuur, handel, industrie, vrije tijd: het bereik van de moderne menselijke activiteiten is vele malen groter dan vroeger het geval was. Internet speelt daar natuurlijk een grote rol in: het ‘worldwide’ medium voor uitwisseling en vergaren van kennis en informatie. Op allerlei niveaus worden de afstanden korter, wordt de wereld toegankelijker.

Jaarlijks gaan de leerlingen uit klas 1, 2 en 4 op reis. Klas 1 heeft een reis in Nederland, klas 2 doet een survival in de Belgische Ardennen en klas 4 reist in dezelfde periode af naar een buitenlandse bestemming.*

Week 37 = reisweek klas 2 en 4 (vanaf 13 september 2021)
Week 40 = brugklaskamp (4 t/m 7 oktober 2021)

*) Data zijn onder voorbehoud. Wegens corona maatregelen worden wellicht reizen uitgesteld of anders ingevuld. 

Veelgestelde vragen bij buitenlandse schoolreizen:

 • Heeft mijn kind een eigen reisdocument nodig bij een schoolreis naar het buitenland? Klik hier.
 • Wanneer heeft mijn kind een eigen paspoort of identiteitskaart nodig? klik hier.
 • Mag ik een kopie van mijn paspoort maken? U mag een kopie van uw paspoort maken. In het paspoort staat dat auteursrecht is voorbehouden, dit betekent dat het paspoort niet nagemaakt mag worden. U kunt de kopie van uw paspoort of identiteitskaart uiteraard niet gebruiken als geldig identiteitsbewijs.
 • Voor meer informatie kunt ook kijken op de website van de Rijksoverheid, klik hier.

Het Wolfert Lyceum doet er alles aan om de schoolreizen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk dat alle deelnemers goed verzekerd zijn en zorgen hiervoor middels een doorlopende collectieve reis- en ongevallenverzekering. Ook is het belangrijk te weten of het noodnummer van de ouders/verzorgers klopt, of er sprake is van medicijnengebruik en/of speciaal dieet.

Om problemen met de verzekering te voorkomen is een verklaring opgesteld, die ouders voor aanvang van een reis moeten ondertekenen. De reisverklaring en andere formulieren kunt u hieronder downloaden:

Formulier reisverklaring

Formulier reisinformatie (medicijnen, bereikbaarheid, etc.)

Toestemmingsformulier

Alle reizen zijn naar april 2021 verplaatst (en inmiddels geannuleerd). Voor de reis in klas 2 (Ardennen) lukte verplaatsen niet, omdat de temperaturen in april nog te laag zijn om een survivalachtige reis te organiseren. We hebben in september 2020 met klas 2 een alternatief programma aangeboden met ook de mogelijkheid om te survivallen. 

OUDE TEKST:
De tweede klas gaat van maandag 14 tot en met donderdag 17 september 2020 op survival in de Ardennen. Ons hoofdverblijf is op een natuurcamping aan de rivier de Ourthe, vlakbij het plaatsje Remouchamps. Hier verblijven we in vaste tenten met bedden. De Ardennenreis heeft een avontuurlijk outdoor karakter. We gaan o.a. laster tag spelen, met een kompas hiken, mountainbiken en kanoën. Met als hoogtepunt een dag en een nacht naar Outdoordome Carriënta. Dit is een steengroeve waar allerlei toffe activiteiten in de hoogte te doen zijn, zoals: abseilen, tokkelen en klettersteigen. In deze steengroeve worden de leerlingen voor een nacht uit hun comfortzone gehaald, bouwen eigen tenten en genieten bij het kampvuur. Na vier dagen vol uitdagingen en avontuur vertrekken we, met heel veel leuke herinneringen, op donderdagochtend na het ontbijt weer richting Bergschenhoek.

Contactpersonen:
Mevrouw M. de Koning (mke@wolfert.nl)
Mevrouw S. Ouwerkerk (sou@wolfert.nl)

Tijdstippen:
We gaan op maandag 14/9/2020 om 9 uur verzamelen en vertrekken om 9.30 uur en verwachten op donderdag 17/9/2020 rond 14 uur terug te zijn (tijdstippen onder voorbehoud). 

Downloads:

Paklijst 2020
Eerste Informatie Ardennen 2019

De reisbestemming is als volgt:
ARDENNEN: camping Les Pommiers, Rue Embierir 18, 4172 Comblain-au-Pont, Belgie
Maandag levert u bij de organisatoren de volgende documenten van uw zoon/dochter in:
1) paspoort of identiteitskaart (ID-kaart)
2) zorgpas 

  

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

Met de leerlingen van klas 4 vertrekken we jaarlijks voor een reis naar Berlijn. Deze stad heeft zoveel te bieden op zoveel verschillende terreinen, dat we deze dagen ten volle benutten! Op het programma staan o.a. de volgende onderdelen:

 • Stadswandeling: zelfstandig in groepen op ontdekking in de wereldstad Berlijn. Op verschillende plekken in de stad kom je docenten tegen die je op weg helpen naar het volgende ‘checkpoint’.
 • Escape room: lukt het jouw groepje om binnen een uur het mysterie van de kamer op te lossen?
 • Voormalig concentratiekamp Sachsenhausen.

imagesCACHHWMF_1355473610Tevens wordt een groot deel van het programma ingenomen door het zogenaamde keuzepakket. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een fietstocht door Berlijn, de ‘onderwereld’ van Berlijn (onderaardse ruimtes, gangen en schuilkelders), op zoek naar overblijfselen uit de tijd van de Koude Oorlog en restanten van de muur, meedoen aan een graffiti-workshop en nog veel meer!

Tijdens de reis naar Berlijn proberen we de leerlingen met verscheidene aspecten van deze bruisende stad kennis te laten maken.

Contactpersoon:
Naam volgt.

Tijdstip:
Verzamelen op maandag 14/9/2020 om 7.10 uur, bus vertrekt om 07.30 uur.
Verwachte aankomst op vrijdag 18/9/2020 +/- 06.30 uur.

De reisbestemming is als volgt:
– BERLIJN: Jugendgastehause Lichterfelde Berlijn
Maandag levert u bij de organisatoren de volgende documenten van uw zoon/dochter in:
1) paspoort of identiteitskaart (ID-kaart)
2) zorgpas 

Presentatie Berlijn 2019

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

De reis naar Ghana is ontstaan, nadat er in 2016 een team docenten van het Wolfert Lyceum een studiereis naar dit prachtige land heeft gemaakt. Het heeft ons veel nieuwe inzichten en praktijkvoorbeelden gegeven voor de inhoud van de schoolvakken op het Wolfert Lyceum. Vanaf 2017 is een groep leerlingen uit 4H, 4V en 5V met docenten naar Ghana geweest.

Ook in 2020 kunnen leerlingen uit klas 4H, 4V en 5V ervaring opdoen op het gebied van vrijwilligerswerk en kennismaken met de actuele maatschappelijke onderwerpen in Ghana. Om leerlingen en ouders/verzorgers te informeren, wordt er in oktober 2019 een voorlichtingsavond* op het Wolfert Lyceum gehouden. Op maandag 30 maart t/m vrijdag 10 april 2020 staat de reis gepland.

*) We gaan uitgebreid in op het programma, de organisatie, de doelen, de veiligheid, het voorafgaande proces en de kosten (+/- 1.500 euro). Onze Ghanese reisleider, Cyprus Nii Sackey, is ook op deze avond aanwezig. Hij heeft in de afgelopen jaren veel Nederlandse groepen Ghana laten zien en heeft veel ervaring met schoolgroepen. Mocht je interesse hebben in het programma maar ben je verhinderd, dan kun je ons altijd mailen voor meer informatie. 

Kijk voor de laatste updates op onze blog https://wlghana.blogspot.com/ 
of op Instagram https://www.instagram.com/wlghana2019/ en Facebook

Nieuwsberichten over Ghana zijn op onze site ook te vinden als u in het zoekveld ‘Ghana’ intypt.

Met vriendelijke groet,
Diego van Parreren (docent aardrijkskunde, dpa@wolfert.nl)
Freek Groeneweg (docent aardrijkskunde, fgw@wolfert.nl)

Downloads:
Ghana Flyer 2018 2019

ep-ghana_flag Ghana
Het brugklaskamp staat voorlopig nog gepland in september 2020. De grote vraag is: mogen we dan gaan met 171 nieuwe brugklassers? We kunnen eventueel later in 2020 gaan of ook deze reis verplaatsen naar april 2021, maar dan zal het karakter van een kennismakingskamp wel geheel anders zijn. Zoals het er nu uitziet, gaat het kamp door in september. We duimen dat dit zo blijft.
We gaan komend schooljaar van maandag 14 t/m donderdag 17 september 2020 vier dagen op brugklaskamp naar Lievelde. Het brugklaskamp staat in het teken van kennismaken: met je nieuwe klasgenoten, mentor en juniormentor. We doen allerlei sport en spel activiteiten. Een leuke, actieve manier om elkaar snel goed te leren kennen!
.
Kamphuis Beusink
Lievelderweg 106
7137 MC Lievelde
.
Tijdstip:
Maandag 14 september 2020: verzamelen om 08.00 uur, bus vertrekt om 08.30 uur.
Donderdag 17 september 2020: aankomst bus 1 rond 16 uur, bus 2 rond 18 uur.
 
Controle op tekenwe communiceren dagelijks aan de kinderen om zelf goed te controleren op teken. In geval van twijfel of bij een eventuele teek dienen ze dit door de reisbegeleiders met een speciale tekenverwijderaar secuur te laten verwijderen en beslist niet zelf te peuteren (kijk hier voor meer informatie). Hebben we een teek verwijderd, dan zullen we de plek markeren en u hierover informeren.
 
Medicatie: geef eventuele medicatie (die niet in eigen beheer mogen blijven) maandag direct af bij de mentor.

We gaan komend schooljaar van  op brugklaskamp. vier dagen op brugklaskamp naar Lievelde. Het brugklaskamp staat in het teken van kennismaken: met je nieuwe klasgenoten, mentor en juniormentor. We doen allerlei sport en spel activiteiten. Een leuke, actieve manier om elkaar snel goed te leren kennen!
.
Kamphuis Beusink
Lievelderweg 106
7137 MC Lievelde
.
Tijdstip:
Maandag  : verzamelen om 08.00 uur, bus vertrekt om 08.30 uur.
Donderdag : aankomst bus 1 rond 16 uur, bus 2 rond 18 uur.
 
Controle op tekenwe communiceren dagelijks aan de kinderen om zelf goed te controleren op teken. In geval van twijfel of bij een eventuele teek dienen ze dit door de reisbegeleiders met een speciale tekenverwijderaar secuur te laten verwijderen en beslist niet zelf te peuteren (kijk hier voor meer informatie). Hebben we een teek verwijderd, dan zullen we de plek markeren en u hierover informeren.
 
Medicatie: geef eventuele medicatie (die niet in eigen beheer mogen blijven) maandag direct af bij de mentor.

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

In 2021 gaan we met onze gymnasiasten uit 5VWO en 6VWO op studiereis naar Griekenland. We beginnen en eindigen onze reis in Athene, waar we onder meer de Akropolis, het Akropolis-museum en het Nationaal Archeologisch Museum bezoeken. Naast de Griekse hoofdstad doen we verschillende archeologische sites aan en maken een rondreis langs o.a.

 • Epidauros, beroemd om zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven theater
 • Mykene, de stad van koning Agamemnonen centrum van de Mykeense beschaving
 • Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen
 • Delphi, locatie van het heiligdom en orakel van Apollo

Daarnaast is er natuurlijk ook gelegenheid om kennis te maken met verschillende aspecten van de hedendaagse Griekse cultuur, zoals de Griekse keuken, taal en omgangsvormen.

Al met al belooft het een inspirerende ervaring te worden!

Om alvast een indruk te krijgen van de reis, tref je hieronder de presentatie aan van 2019.

Downloads:
Presentatie Griekenlandreis 2019

Toestemmingsformulier Invulbaar 2019+(1) (2)

griekse_salade (1) athene (1) delphi (1)

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

Zit jij in 4- en 5 vwo en doe je mee aan het Bèta+ programma op het Wolfert Lyceum? Dan maak jij van woensdag 19 t/m zaterdag 22 september 2018 een boeiende en uitdagende studiereis naar Hamburg. Het bezoek wordt tot in de puntjes verzorgd en op het programma staan o.a. een bezoek aan het:

 • DESY (Deutsches Elektronen-SYnchrotron), het Duitse nationale laboratorium voor hoge-energiefysica (klik HIER voor een video).
 • Schoollab van de DLR (Deutsche Luft- und Raumfahrt) op de TUHH (Tehnische Universität Hamburg).

Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland en tevens de belangrijkste havenstad: de rivier de Elbe verbindt Hamburg met de Noordzee. De stad biedt een enorme rijkdom aan cultuur.

Doel van dit programma is je beter voor te bereiden op een eventuele exacte vervolgstudie en je laten ervaren hoe de kennis, die je in het Bèta+-programma hebt opgedaan, in de praktijk wordt toegepast.

Toestemmingsformulier Invulbaar 2019+(1) (2)

 

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

London, baby!

Welkom in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. We stappen op maandag op Rotterdam Centraal de Eurostar in en in a blink of an eye staan we in het centrum van de stad. We zullen tijdens deze reis al het moois zien wat Londen te bieden heeft. Je kunt hierbij denken aan sightseeing activiteiten, de vele musea en uiteraard een echte West End voorstelling. Daarnaast zullen we ook nog een avond op spooktocht gaan door de straten waar Jack the Ripper vroeger de stad onveilig maakte…

Uiteraard is er genoeg vrije tijd om de stad naar hartelust zelf te ontdekken; denk hierbij aan een tocht naar het Arsenal stadion, de London Eye trotseren of de sfeer te proeven van deze Britse wereldstad.

De reisbestemming is: Smart Russell Square, 71-72 Guilford St, Bloomsbury, London WC1N 1DF, Verenigd Koninkrijk.

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

Het Wolfert Lyceum biedt al een aantal jaren de cursus DELF A2 en DELF B1 aan. Deze cursus wordt afgesloten met een examen en levert een officieel certificaat op dat door de Franse overheid wordt erkend. Het examen omvat de onderdelen lees-, luister, schrijf- en spreekvaardigheid. Met name dat laatste wordt door de meeste leerlingen als extra spannend beschouwd, omdat zij tijdens het mondeling examen moeten aantonen dat zij het Frans beheersen.

In schooljaar 2019-2020 bieden we voor het eerst de mogelijkheid aan om kort voor het mondeling onderdeel van het DELF-examen een korte taalcursus te volgen in Nice in de periode van 7 t/m 12 mei 2020. Tijdens deze cursus volgen de kandidaten 16 lessen Frans (vier dagdelen) aan de Ecole Supérieure de Français Langue Etrangère Pierre Overall dat zich in het centrum van Nice bevindt.

De leerlingen verblijven in duo’s bij Franse gastgezinnen, zodat zij hun Frans direct in de praktijk kunnen brengen.

De leerlingen worden tijdens de cursus en het verblijf ‘ondergedompeld’ in het Frans, hetgeen hun spreekvaardigheid in positieve zin zal bevorderen. Het zal ze ongetwijfeld een goed resultaat opleveren bij het mondeling examen DELF in juni.

Aanmelden
De mini-stage is in eerste instantie bedoeld voor de leerlingen die DELF A2 en DELF B1 volgen. Echter, de inschrijving staat ook open voor leerlingen uit de klassen 4H, 4V en 5V  die Frans in hun pakket hebben maar geen DELF volgen. Immers, ondergedompeld worden in het Frans heeft ook een positieve invloed op de lessen en de resultaten. Het zal de leerlingen zelfverzekerder maken bij bijvoorbeeld luister- en spreekoefeningen.

Het minimum aantal deelnemers is twaalf en het maximum aantal deelnemers is twintig. Bij de inschrijving krijgen de DELF-leerlingen voorrang.

Programma en kosten
Heenreis: donderdag 7 mei 2020 om 11.30 uur vertrek Eindhoven en om 12.30 uur aankomst Nice.
De vlucht duurt ongeveer twee uur. De leerlingen worden opgehaald door de gastgezinnen.

Terugreis: dinsdag 12 mei om 20.55 uur vertrek Nice, om 22.35 uur aankomst Eindhoven.

Van vrijdag t/m maandag is er een dagdeel les. De lessen worden in principe gegeven van 9 uur tot 12.30 uur. De school in Nice kan hier eventueel van afwijken door een of meerdere lessen in de middag. Daarna hebben de leerlingen tijd met hun gastgezin en/of de groep.

De kosten bedragen 400 euro. Hierin zijn inbegrepen:

 • vliegticket (de prijs kan nog wijzigen ten tijde van de boeking!) + handbagage.
 • cursus.
 • verblijf bij de gastgezinnen op basis van volpension.

Niet inbegrepen zijn:

 • kosten voor eventuele extra koffer (zie site van de luchtvaartmaatschappij).
 • kosten voor reis- en bagageverzekering.
 • openbaar vervoer ter plekke.
 • eventuele excursies die niet door het gastgezin worden geregeld.
 • zakgeld.
 • evt. brengen/halen door ouders/verzorgers van/naar het vliegveld.

Contactpersoon:
De heer Hoogmoed, docent Frans (ahg@wolfert.nl)

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

Of je nu voor de eerste keer in Parijs komt, of voor de tiende keer: het maakt allemaal niet uit, want de stad heeft enorm veel te bieden. Het is echter zoveel, dat we in deze week voor klas 4 natuurlijk nooit alles kunnen doen. Dat is onmogelijk, maar daarom ook weer extra spannend want de werkweek heeft iedereen waarschijnlijk direct zin om de stad nog een keer te bezoeken!

images

Parijs bezoeken is natuurlijk de Sacré Coeur, de Champs-Elysées en de Notre-Dame bekijken. Maar het is ook de trendy wijk le Marais verkennen met behulp van een routebeschrijving en enkele vragen. Het bezoek aan het Louvre mag niet ontbreken, omdat iedereen in ieder geval La Joconde wil zien. Het museum heeft een enorme verzameling kunstschatten en het zou spijtig zijn om alleen voor het kleine schilderijtje van die dame met de mysterieuze glimlach naar het museum te gaan! Het is dus logisch dat er ook aandacht besteed wordt aan andere delen van het Louvre. Ook zullen we een bezoek brengen aan Versailles. Genieten van de grandeur en de splendeur op een historische plek!

Tijdstip:
De reis naar Parijs is op zondag 15/9 en donderdagochtend 17/9 zijn we terug op school (voorgaande jaren was vertrek op maandag en vrijdagochtend terug op school).
De reisbestemming is als volgt:
– PARIJS: 20 Espl. Nathalie Sarraute, 75018 Paris, Frankrijk
Maandag levert u bij de organisatoren de volgende documenten van uw zoon/dochter in:
1) paspoort of identiteitskaart (ID-kaart)
2) zorgpas 

Presentatie Parijs 2019

f501d382292b6f5c147099a85c46bc75Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

Praag is de hoofdstad van Tsjechië, het ligt aan de Moldau en wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Praag heeft een aantal bijnamen. De eerste is ‘de Gouden stad’ en de tweede ‘De stad met de 100 torens’. In werkelijkheid is dit een zware onderschatting want de stad telt zo’n 550 torens! Bijna niets is vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad ademt geschiedenis, middeleeuwse pleinen, barokke kerken en prachtige jugendstil. Je kijkt er je ogen uit!

Het programma in Praag is gevarieerd en heeft voor ieder wat wils…

 • Op dag één struinen we door de wirwar van straatjes in de Middeleeuwse binnenstad. We bezoeken de Praagse burcht een glasblazerij en ’s avonds dineren we bij de bobsleebaan.
 • Dag twee heeft een sportief en serieus karakter. We gaan klimmen in het high rope centre en bezoeken het voormalig concentratiekamp Terezin. Een gids vertelt ons over deze plek waarvandaan veel Joden zijn gedeporteerd naar Auschwitz. ’s Avonds eten jullie op eigen gelegenheid in de stad en sluiten we de dag af met een spannende ghostwalk.
 • Op de laatste dag bezoeken we de Joodse wijk, gaan jullie de middag zelf invullen en sluiten we af met een riviercruise over de Moldau.
 • Op vrijdagochtend komen we moe maar vol nieuwe indrukken terug op school. Je zal nog vaak aan deze prachtige stad terug denken.

Afbeelding1 Afbeelding4

Presentatie Praag 2019

Tijdstip:
Verzamelen op maandag 14 september 2020 06.15 uur, bus vertrekt om 06.30 uur.
Verwachte aankomst op vrijdag 18 september 2020 tussen 9 en 11 uur ‘s morgens.
De reisbestemming is als volgt:
– PRAAG: HOSTEL A PLUS, Na Florenci 1413/33, 110 00 Praha 1
Maandag levert u bij de organisatoren de volgende documenten van uw zoon/dochter in:
1) paspoort of identiteitskaart (ID-kaart)
2) zorgpas 

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.

Alle wegen leiden naar Rome…

Van maandag 19 t/m zondag 24 november 2019 reizen de gymnasiasten uit 5VWO en 6VWO af naar de eeuwige stad: Rome. In de klassieke oudheid was deze stad de hoofdstad van het Romeinse rijk. Later werd zij het centrum van de christelijke wereld. Aangezien de stad rijk is aan cultuur en historie, hebben we een druk, maar afwisselend programma.

In elk geval staan bezoekjes aan de volgende bezienswaardigheden op het programma:

 • het antieke Rome (met o.a. het Colossseum, het Forum Romanum en het Pantheon)
 • Vaticaanstad (met o.a. de Sint Pieter, Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel)roma ti amo jpg
 • pleinen en fonteinen (o.a. de Spaanse trappen, Piazza Navona en de Trevi fontein)
 • musea (o.a. de Capitolijnse musea)
 • de wijk E.U.R. ontworpen in opdracht van Mussolini

Daarnaast is er natuurlijk ook gelegenheid om kennis te maken met verschillende aspecten van de hedendaagse Italiaanse cultuur, zoals de Italiaanse keuken, taal en omgangsvormen. Al met al belooft het een inspirerende ervaring te worden!

Voor aanvang van deze reis zal een voorlichtingsavond plaatsvinden voor de leerlingen en ouders/verzorgers, verdere informatie volgt.

De reis staat onder leiding van:
mevrouw Haijens (khi@wolfert.nl)
mevrouw De Vos (evo@wolfert.nl)
de heer Van Gulik (mgu@wolfert.nl)

rome-4-mp_news_block goodwp.com_30798 colosseum450

Downloads:
Presentatie Romereis 2019 2020

Ondanks dat een grote groep leerlingen en docenten graag op reis wil, hebben we voor alle veiligheid besloten om alle reizen voor schooljaar 2020-2021 te annuleren. Ontzettend spijtig, maar gezien de huidige situatie is het naar onze mening een verstandig besluit.
We gaan weer wintersporten in 2021! Niet nu natuurlijk. Eerst gaan we genieten van al het moois wat de zomer te bieden heeft! Maar ook komend schooljaar wordt er op het Wolfert Lyceum weer een wintersportreis georganiseerd in de voorjaarsvakantie voor leerlingen uit klas 3 en hoger. Aan het begin van het schooljaar voorzien de heer Azaroiali en de heer Den Boer de leerlingen voorzien van meer informatie.

Ook in 2020 bieden we weer een hele mooie wintersportreis aan voor zowel ervaren als beginnende skiërs / snowboarders naar Saalbach Hinterglemm (Oostenrijk) in de voorjaarsvakantie. Met zeven dagen in Hinterglemm staat skiën of snowboarden natuurlijk voorop, maar er is ook aan een tof avondprogramma gedacht. De reis is voor leerlingen uit klas 3 en hoger. Hieronder tref je alle informatie aan:

Informatieboekje Wintersport 2020

Wij hebben er veel zin in!

Met (winter)sportieve groet,

de heer Azaroiali (naz@wolfert.nl)
de heer Den Boer (tbo@wolfert.nl)

Toestemmingsformulier Invulbaar 2019+(1) (2)