Het Wolfert Lyceum heeft al zeker tien jaar een team van voetballende docenten. ln de beginjaren speelden ze nog samen met Wolfert Dalton Hillegersberg, maar toen de school groter werd, kon er een eigen team geformeerd worden. Misschien is het wel uniek in Nederland: leerlingen die met een afvaardiging van hun klas het docententeam mogen uitdagen voor een wedstrijd op de vrijdagmiddag.

Ondanks de toename van het aantal bierbuikjes en de vermoeidheid na het geven van al die intensieve lessen staan de leraren hun mannetje. Sommige personeelsleden hebben zelfs nooit op voetbal gezeten. Door hun inzet en het goede moreel zijn zij echter ook heel waardevol voor het team. De meeste wedstrijden zijn het afgelopen decennium winnend afgesloten, zo blijkt uit de statistieken die elke wedstrijd worden bijgehouden.

Het schooljaar 2018-2019 is afgesloten met een wedstrijd tegen een afvaardiging van 4 vwo. Niet de minste tegenstander! Maar met tiki-taka voetbal combineerden De Vos, Van der Hoek, Van Leeuwen, Van Parreren, Van der Sman, Vlamings en Den Boer er lustig op los. De conditie speelde een belangrijke rol in dit 7 tegen 7 duel. De leerlingen bleken veel te hebben aan hun LO-lessen, want ze bleken een stuk fitter en scoorden maar liefst 9 goals! Helaas voor onze geweldige leerlingen, bleken de docenten toch venijniger in hun duels en met een daverend schot scoorde meneer De Vos, wiens vermoeidheid te verklaren viel doordat hij net die week vader is geworden, op het nippertje de winnende goal. Eindstand 10-9 voor de docenten. Uiteraard verdienen onze 4 vwo leerlingen wel de complimenten voor hun daverende enthousiasme.

Volgend jaar staan de docenten weer te trappelen om uitgedaagd te worden. Aanmelden kan bij meneer Van der Sman, onze captain: fsm@wolfert.nl