Lees hieronder de veelgestelde vragen over het coronavirus en de maatregelen die we nemen. Mocht je vraag niet in de onderstaande lijst voorkomen, mail ons gerust: lyceum@wolfert.nl

Algemene vragen

De school communiceert niet met individuele leerlingen in geval van een besmetting. Die communicatie doet de positief geteste leerling zelf. Indien een klas geadviseerd wordt om zich preventief te laten testen of in quarantaine moet, zal er centraal naar de klas en de ouders gecommuniceerd worden.

Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden. Leerlingen en medewerkers houden nog steeds wel anderhalve meter afstand tot elkaar.

De mondkapjesplicht is vanaf 25-9-2021 komen te vervallen. Indien iemand wenst om zelf wel een mondkapje te dragen, mag hij dat doen.

Ja. De installatie wordt regelmatig gekeurd en is recentelijk volgens de normen goedgekeurd.

De belangrijkste klachten zijn keel/luchtwegklachten en koorts (meer dan 38 graden). Meldt het bij de school als uw kind getest wordt. We willen ook graag de uitslag van de test horen. Wilt u dat laten weten via receptiewl@wolfert.nl

Ja. Is uw kind 24 uur klachtenvrij, dan kan hij/zij weer naar school. Is er een test aangevraagd, maar voelt het kind zich goed en zijn de klachten allemaal verdwenen, meldt dan de test af. Als uw kind getest is, wacht dan eerst de uitslag van de test af, voordat uw kind weer naar school komt. Ook als uw kind geen klachten meer heeft, maar wel getest is, wacht dan eerst de uitslag af, voordat uw kind weer op school komt.

Als uw kind hoest en verkouden is, maar uit de GGD test is gebleken dat uw kind negatief getest is, dan mag uw kind weer naar school. Alleen als uw kind zich uiteraard goed genoeg voelt om naar school te komen. Als uw kind zich ziek voelt, dan kan uw kind rustig thuis uitzieken en dan weer naar school komen. Omdat de klachten kunnen duiden op Corona, moet uw kind bij verkoudheid en hoesten thuis blijven. Blijkt dat het, na een test, niet te zijn, dan is uw kind weer welkom op school.

U krijgt dan instructies van de GGD. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen. Waarschijnlijk instrueert de GGD ook om alle nauwe contacten van uw kind te informeren.

Verder vragen wij u ook uw kind via de gangbare route ziek te melden en daarbij te vermelden dat het om een positieve coronatest gaat.

Als school hebben wij nauw contact met de GGD. Indien de GGD ons adviseert om actie te ondernemen, zullen we dat advies ook opvolgen.

Het standaard uitgangspunt is dat wanneer een enkele leerling in een klas positief test op corona de andere kinderen gewoon naar school kunnen.

Als school hebben wij nauw contact met de GGD. Indien de GGD ons adviseert om actie te ondernemen, zullen we dat advies ook opvolgen.

Het standaard uitgangspunt is dat wanneer een enkele leerling in een klas positief test op corona de andere kinderen gewoon naar school kunnen.

Uw kind kan via de Studiewijzer per vak in Magister zien welk schoolwerk er per week gedaan moet worden. Daarnaast kan uw kind contact houden met de docenten via de email.

Uiteraard komt het erg dichtbij als er mensen op school positief getest zijn. De GGD doet een contactonderzoek bij positief geteste mensen en zal adviseren wie er geadviseerd wordt om in quarantaine te gaan. Daarnaast blijft het raadzaam om tweemaal per week preventief een zelftest af te nemen. Deze zijn gratis verkrijgbaar op school.

Gelukkig niet, maar dat willen we wel zo houden.