Inspirerend bezoek aan Reactor Insitituut Delft

Leerlingen 6 vwo met natuurkunde in hun vakkenpakket zijn donderdag 26 november op bezoek geweest op het Reactor Instituut Delft (RID). Het Wolfert Lyceum kreeg vooraf een uitnodiging en uiteraard grepen we deze kans aan met beide handen! Voorafgaand aan het bezoek was iedereen uiteraard al geïnformeerd over de strenge veiligheidsregels.

Het RID is het Nederlandse kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Het unieke onderzoek richt zich op verschillende terreinen, zoals duurzame energie, materialen en gezondheid, zowel internationaal als nationaal. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek op het gebied van zonnecellen, batterijen en medische isotopen voor diagnose en behandeling van kanker.

Het bezoek begon met een inleidende college, waarin de werking van de reactor en het onderzoek dat aan het RID plaatsvindt uitgebreid aan bod kwamen. Vervolgens werd de reactor in groepen bezocht onder leiding van RID medewerkers. Tijdens dit bezoek konden de leerlingen zien hoe verschillende onderwerpen uit hun natuurkundelessen, zoals de golf-deeltje dualiteit of buiging van straling door chrystalen, in de praktijk worden gebruikt.

Aan de reacties van de leerlingen was het merkbaar dat het was een zeer inspirerende ochtend was geweest. Wij danken de medewerkers van de RID-TU Delft voor de fantastische ervaring!

Reactor-delft_3 Reactor-delft_2