Heb jij…

Welkom in de brugklas
  • een mavo of mavo/havo advies?
  • ambitie en vind je het een uitdaging om een groot deel van je lessen in het Engels te krijgen?
  • plezier in het lezen van Engelstalige boeken en het kijken naar Engelstalige films (filmpjes)?
  • zin om Engels te praten in de lessen en misschien ook wel buiten de lessen?
  • interesse in mensen uit andere landen en met andere culturen en lijkt het je leuk om met hen te communiceren?

Is jouw antwoord op al deze vragen:

dan pas jij perfect bij onze tweetalige mavo/havo ambitieklas!!

Wat is tweetalig mavo/havo?

Tweetalig onderwijs is veel meer dan alleen extra lessen Engels per week. 

Tweetalig onderwijs bereidt je voor op een steeds internationaler wordende samenleving. Daarvoor is talenkennis onmisbaar, maar ook kennis van Europa en ervaring met landen om ons heen is belangrijk. 

Engels wordt niet alleen tijdens de lessen gebruikt, maar leerlingen doen ook internationale contacten op, bijvoorbeeld tijdens buitenland reizen, projecten en excursies naar internationale instellingen.

Dit staat je dan te wachten:

  • Op de tweetalige mavo/havo krijg je in de eerste 2 jaar meer dan de helft van je lessen in het Engels. Dus je volgt bijvoorbeeld History, Biology en P.E. in plaats van geschiedenis, Biology en gym. Dat is even wennen, maar wel erg leuk!
  • De methode is in het Engels en de docent legt in het Engels uit. Ook is het de bedoeling dat jij meteen zoveel mogelijk Engels praat. Natuurlijk zullen we je in het begin nog wel helpen in het Nederlands als dat nodig is, maar door het onderdompelen in de Engelse taal, leer je het heel snel en zul je merken dat het al gauw heel gewoon is om steeds Engels te praten. 
  • Je verdiept je in andere landen en culturen en zult actief gaan communiceren met leerlingen van jouw leeftijd die daar wonen. Hierdoor word je een echte wereldburger die heel goed kan functioneren in onze internationale samenleving.
  • Op het tweetalig mavo/havo krijg je de kans om meer van de wereld te zien. Je maakt internationale reizen en je gaat stage lopen in een internationaal georiënteerd bedrijf. 
  • De ontwikkeling die jij doormaakt tijdens de t-mavo/havo, wordt vastgelegd in een portfolio, zodat iedereen kan zien hoe jij gegroeid bent in wat je kan en doet.

Hoe zit het dan na de eerste 2 jaar?

Na het 2e jaar zijn er, afhankelijk van je resultaten, en wat jij zelf graag wil, 2 keuzes. Of je stroomt door naar een 3 havo klas bij Wolfert Lyceum, of je blijft bij Wolfert Lansing je 2 talige mavo afmaken. 

Als je in de bovenbouw van de tweetalige mavo met examenvakken begint, krijg je deze weer in het Nederlands, zodat je goed voorbereid je examens in gaat. Andere vakken en projecten worden gewoon nog in het Engels gedaan.

Anglia examens

Alle tweetalige mavo-leerlingen kunnen in leerjaar 4 een examen van het Engelse instituut Anglia afleggen. Je doet dit op een niveau dat hoger ligt dan dat van de reguliere leerlingen, misschien zelfs wel net zo hoog als een havo of vwo leerling!

Anglia Examination Syndicate is een organisatie in Engeland, die al 15 jaar wereldwijd examens aanbiedt. Anglia biedt leerlingen de mogelijkheid op tien niveaus een internationaal erkend Engels certificaat te behalen. Kijk voor meer informatie op: https://www.anglia.nl/

Waarom tweetalige mavo?

Behalve dat je natuurlijk heel veel Engels leert en jezelf dus extra ontwikkelt, kun je met een diploma t-mavo heel goed doorstromen naar bijvoorbeeld de havo, maar vooral ook t-mbo opleidingen. Hiervan zijn er al steeds meer met speciale internationale richtingen. Deze opleidingen bereiden je goed voor op een internationale arbeidsmarkt. Daar heb jij straks al een streepje voor!  En wat denk je van bedrijven die veel zaken doen in het buitenland? Die zitten wel te wachten op mensen die goed de Engelse taal beheersen. 

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg fijn als je je bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland goed kan redden in het Engels.

Is het wat voor mij?

Als alles wat hierboven genoemd is jou aanspreekt, dan is t-mavo/havo misschien wel dé opleiding voor jou. We vinden het wel belangrijk dat je minimaal een mavo-advies van de basisschool hebt en daarnaast dat je super gemotiveerd bent om iets extra’s te doen. 

            Are you up for the challenge?

Meer info
http://www.ikkiestto.nl
https://www.youtube.co