Begeleiding op Wolfert Lansing

Aan het begin van het schooljaar zullen er veel nieuwe dingen op je afkomen en zul je veel vragen hebben. Welke docenten krijg ik, welke vakken staan er op mijn rooster, hoe bereid ik me voor op repetities en examens.  Veel van deze vragen kunnen beantwoord worden door je mentor, maar soms is er net even iets meer nodig. Natuurlijk staan alle docenten ook tussendoor voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te begeleiden waar nodig.

MOL-gesprekken

Elke periode presenteer jij je schoolprestaties aan je ouders. Tijdens deze MOL-gesprekken (mentor-ouder-leerlinggesprekken) laat jij aan je ouders je cijfers zien, geef je aan wat je goed vindt gaan en wat lastig is. Je kijkt terug op de vorige periode en geeft aan wat je plannen zijn voor de weken die gaan komen. Onder begeleiding van je mentor, je LOB-docent (loopbaan oriëntatie en begeleiding) en natuurlijk ook zelfstandig ga je op tijd aan de slag om je presentatie zo goed mogelijk uit te werken. Het resultaat is dat jij trots kunt zijn op wat je hebt bereikt en je mentor en ouders kunnen zien waar je een extra duwtje in de rug nodig hebt.

Huiswerkklas

Als je het lastig vindt om je werk op tijd af te hebben of vindt dat opdrachten soms net even iets te lastig zijn, dan is huiswerkbegeleiding echt iets voor jou. Je zult merken dat je met een stukje bijles snel weer helemaal bij bent om met plezier daarna zelfstandig verder te gaan. De huiswerkklas is ook voor leerlingen die het lastig vinden om te plannen of een toets voor te bereiden. De huiswerkklas wordt aangeboden in leerjaar 1 en 2. Bovenbouwleerlingen kunnen na overleg met hun mentor ook worden aangemeld. De begeleidingsuren worden aan het einde van de lesdag ingepland.

Je mentor

Je mentor bespreekt met de klas de actualiteit van de klas, neemt de planningen door en heeft een luisterend oor voor zaken die spelen in de groep. Uiteraard is er ook aandacht voor het voorbereiden van toetsen, het bespreken van de cijfers en andere zaken die actueel zijn.