ICT op Wolfert Lansing

ICT

Vragen of een probleem met je laptop, mail, Magister, etc? Mail dit dan naar meneer del Rosso. Meneer del Rosso is op dinsdag en op donderdag aanwezig op school.

Chromebooks

De maatschappij verandert en het onderwijs verandert mee. De digitalisering van de samenleving neemt toe en ook in het onderwijs zijn digitale leermiddelen een onmisbaar onderdeel van veel vakken geworden. Daarom hebben we ervoor gekozen om met ingang van schooljaar 2018-2019 aan alle brugklassers te vragen een Chromebook mee te nemen naar school. Wij hebben gekozen om te werken met Chromebooks omdat ze betaalbaar zijn, een lange accuduur hebben (hele schooldag), je kan opslaan in de cloud waardoor je alle documenten altijd beschikbaar hebt en omdat hij snel opstart.

Naast de Chromebooks waarop we gebruik maken van digitaal lesmateriaal, werken we ook nog met traditionele leermiddelen (boeken en werkboeken) die door Van Dijk worden geleverd.

Veelgestelde vragen over Chromebooks kun je via het rechter menu ‘downloads’.

CampusShop

We hebben afspraken gemaakt met CampusShop om ouders en leerlingen te helpen bij de aanschaf van een Chromebook. Je mag hier gebruik van maken, maar bent daartoe niet verplicht.

CampusShop werkt al 15 jaar met meer dan 200 onderwijsinstellingen samen. Speciaal voor het voortgezet onderwijs heeft CampusShop een concept ontwikkeld dat tot stand is gekomen in overleg met meerdere scholen. Leerlingen beschikken daarmee over een hoogwaardige Chromebook inclusief een goed servicepakket.

Alle leerlingen hebben recht op een kortingsvoucher t.w.v.
€ 30,- voor de aanschaf van een Chromebook via Campusshop. Brugklasleerlingen krijgen een voucher van
€ 80,- die alleen ingewisseld kan worden bij de aanschaf van een Chromebook i.c.m. een vierjarig VO servicepakket. Mocht je geen voucher ontvangen hebben maar deze wel graag willen, dan kun je deze ophalen bij de administratie.

Klik hier voor de informatiebrief voor leerjaar 2 en hoger en het aanbod van Campusshop.

Klik hier voor de informatiebrief voor de brugklasleerlingen en het aanbod van Campusshop.

Slim.nl

Software, hardware en computeraccessoires voor het onderwijs met hoge kortingen.

Surf naar www.slim.nl en klik op ‘Nieuwe klant?’ -> ‘aanmelden’. Volg hierna de stappen op het scherm. Als school moet je ‘Wolfert’ zoeken en ’Wolfert Locatie VMBO (PRO)’  selecteren.

MS Office 365

Omdat de Wolfert van Borselen scholengroep een overeenkomst met Microsoft heeft, krijgen leerlingen met een Slim.nl-account gratis de officiële laatste versie van Office. Tijdens je schoolperiode op het Wolfert kan je hiervan gebruik maken.

Klik hier om je aan te melden (vul je schoolmailadres in). Je ontvangt dan een bevestiging per mail met verdere uitleg.