Onze mavo/havo, voor leerlingen met ambitie

Binnen de mavo/havo-afdeling van Wolfert Lansing leer je dat ook jij een belangrijke rol hebt in de samenleving. Vanaf de eerste dag ontwikkel jij je tot wereldburger, je houdt rekening met anderen en bent trots op wat je bereikt.

Mavo/havo-ambitieklas

Heb je een mavo/havo-advies en ben jij een echte doorzetter? Kies dan voor onze mavo/havo-ambitieklas en haal het beste uit jezelf in onze tweejarige brugklas.

Kies voor havo onderbouw

Je volgt een ambitieuze leerroute in de eerste twee jaar van de onderbouw. Je hebt een havo/mavo-advies gekregen en je bent een echte doorzetter. Je krijgt bovendien extra Engels aangeboden en je sluit af met een Anglia-certificaat.

De toetsen stemmen we af met onze collega’s van Wolfert Dalton en Lyceum. In de bovenbouw krijg je een extra examenvak aangeboden. De leerstof daagt je uit om onderzoekende vaardigheden verder te ontwikkelen die je zeker nodig zult hebben als je na het tweede leerjaar door wilt stromen naar de havo op het Wolfert Dalton of Lyceum. Je krijgt dan een kennismakingsprogramma aangeboden op het Wolfert Lyceum zodat de overstap naar havo 3 goed verloopt.

Kies voor mavo

De mavo betekent hetzelfde als vmbo-tl. VMBO staat voor Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs, de afkorting tl staat voor theoretische leerweg. Je begint nu al met de voorbereidingen om later verder te leren op een MBO of door te stromen naar de havo.

De mavo duurt 4 jaar: twee jaar onderbouw gevolgd door twee examenjaren. In de derde klas krijg je te maken met de verplichte algemene vakken Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, economie, nask1, Spaans, geschiedenis en aardrijkskunde. Maar je krijgt ook te maken met vakken zoals culturele en kunstzinnige vorming (ckv), sport & bewegen, LOB en rekenen.

In de vierde klas kies je een profiel:

  • techniek
  • economie
  • zorg & welzijn

Elk profiel bestaat uit een aantal verplichte profielvakken. De leerling kan kiezen uit 7 algemene vakken of  6 algemene vakken en als zevende vak het beroepsgerichte profielvak D&P.

Een aantal vakken krijg je in het Engels, want in een internationale omgeving is tweetalig onderwijs erg belangrijk. Aan het einde van je opleiding ontvang je een Anglia-certificaat.