Ons bijlesprogramma

Het Coronavirus heeft de kwaliteit van het onderwijs geen goed gedaan. Het ministerie van OC&W heeft nu subsidies beschikbaar gesteld om de achterstanden weg te werken. Wolfert Lansing doet daar vanzelfsprekend ook aan mee.

Er is een selectie gemaakt o.b.v. het overgangsrapport wie in aanmerking komt voor de bijles. De leerlingen zijn hier inmiddels over geïnformeerd. De nadruk ligt hierbij op de vakken Nederlands, Engels, economie en wiskunde c.q. rekenen.

De leerlingen worden ingedeeld in groepjes van 6 en zullen gekoppeld worden aan een docent/docenten van Wolfert Lansing.

Tijdsduur en moment

Het bijlesprogramma loopt tot en met 16 juni 2022 voor de onderbouw, tot en met 2 juni 2022 voor leerjaar 3 en tot en met 21 april 2022 voor leerjaar 4.

Het bijlesprogramma is van maandag t/m donderdag van 15:00 tot 17:00 uur. De leerling zal op een of enkele dagen ingedeeld worden. Mocht hij/zij les hebben dan zal er met de mentor bekeken worden waar de prioriteit komt te liggen. Indien een leerling ook aangemeld is voor de huiswerkklas, gaat het bijlesprogramma voor.

Extra ondersteuning

Mochten er niet voldoende docenten beschikbaar zijn, zal de hulp ingeschakeld worden van KlasseStudent of Bijlesstudent.

De Bijlesstudent

Studenten van DeBijlesStudent ondersteunen sinds het begin van dit schooljaar het Wolfert Lansing in Bergschenhoek bij de pauze- en toets- surveillance. Ook zijn de studenten actief als invaldocent ter voorkoming van lesuitval. Op deze manier werken we samen om goed onderwijs te bieden in lastige tijden. Het is knap om te zien dat ook onze leerlingen groot aanpassingsvermogen hebben en met ons meedenken. De leerlingen, de studenten van DeBijlesStudent en de docenten op het Wolfert Lansing staan zo samen sterk!

KlasseStudent

KlasseStudent ondersteunt het Wolfert Lansing al enkele jaren met veel plezier bij verschillende werkzaamheden. In november 2020 zijn we begonnen met een bijles programma om de door Corona opgelopen achterstanden van leerlingen in te halen. Studenten begeleiden de leerlingen hierbij in kleine groepjes met een speciaal programma aangepast aan het niveau van de leerling. Onze studenten worden met zorg geselecteerd en ingezet zodat zij goed kunnen voldoen aan de behoeftes van de school en leerling. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op klasseStudent.nl.