You’re the one that I want en vele andere hoogtepunten op de talentenavond

Door ziekte kon helaas niet iedereen die zich aangemeld had, meedoen, maar toch bleven er genoeg talenten over om het publiek weer een sprankelende avond vol muziek, zang, dans, acrobatiek en humor voor te schotelen. De 6 (!) presentatrices  hadden gekozen voor het thema jungle en gingen op safari om talenten te zoeken en zo brachten ze tussen elk optreden door een korte act waarin ze steeds verder speurden.

 

Wat vooral opviel, waren de vele jonge talenten die zich aandienden. Dat belooft veel voor de komende jaren. Verder viel op dat de rustige nummers overheersten op deze talentenavond: regelmatig werd een zangeres alleen begeleid door piano of gitaar, en er waren ook enkele pianisten die solo een stuk speelden. De afwisseling kwam van dans- en acrobatieknummers, en van twee leerlingen die met de hele zaal een kahootquiz speelden waarin allerlei vragen over docenten beantwoord moesten worden. De winnaar mag enkele dagen met een grote foto op de Wall of Fame bij de ingang van de school hangen.

 

Bijzondere gasten waren dit jaar twee jongeren met een chronische aandoening die door de stichting MBMM (My Breath My Music) aan een instrument zijn geholpen. Een collecte onder het publiek bracht meteen weer het nodige startkapitaal op voor een volgend instrument aan een andere jongere. Natuurlijk liet ook de huisband weer van zich horen.

 

Dit jaar speelde daarin, naast leerlingen en personeelsleden, voor het eerst ook een ouder mee. De band opende de avond indrukwekkend, begeleidde soms in volle bezetting een artiest, maar vaak ook in een kleinere setting. De afsluitende act was er een om nooit te vergeten: de leerlingen met de meeste ervaring, Esther en Rik, gingen geheel in stijl terug naar de tijd van Grease. Begeleid door de voltallige huisband en een koortje van 6 zangeressen wisten ze de zaal dolenthousiast te maken met You’re the one that I want. Tot verrassing van het publiek begonnen ze boven op de balustrade en terwijl de volgspot hen mooi volgde, kwamen ze vervolgens de trap af en dansten en zongen ze via het middenpad naar het podium, precies in stijl zoals iedereen dat uit de film kent. Maar dan nog beter, volgens veel bezoekers!