FLL is een wereldwijde competitie waarvan in regio Rijnmond afgelopen vrijdag de strijd ging tussen 32 teams op de RDM Campus, het thema was “Into Orbit ”
Dit jaar deden we met 2 teams mee :” Wolfert Dalton Gravity Wolfs” en de “Electro Magnets”. die zich 3 maanden terdege voorbereidde. Dit alles onder enthousiaste begeleiding van leerlingen uit 3H en 3V. De teams streden op vier onderdelen: robotontwerp, onderzoek en presentatie, robotwedstrijd en het teamwork .

De ” Wolfert Dalton Gravity Wolfs” hadden een oplossing bedacht om d.m.v. centrifugale krachten in de ruimte te kunnen bewegen als op de aarde alsmede een plaats voor privacy.
De ”Electro Magnets” hadden het idee om met elektromagneten een fitnessruimte te maken voor astronauten. De jury vond dit een goed idee en een zeer goede presentatie en beloonde ze met de 1e prijs voor de innovatieve oplossing “Project Into Orbit” .
Het was weer een mooi avontuur van onderzoek, presentaties, robotica en teamwork. “Wij hebben ons prima vermaakt en veel geleerd”. Al met al een mooi resultaat voor deze finale. De teams kunnen terug kijken op een geslaagde en gezellige dag. “We zijn weer trots op al onze deelnemende leerlingen”: 2V Nina, Fenna, Janne, Olivier, Victor, Jort, Aimee, Mees, Dee, Tamar, Linda, Jente, Haron, Nienke, Mohammmed, Myrthe, Puck, 3V Laura, Iris, Eef, Anne-Marie, Fenna, Carlo, Quentin, 3H Sarah.

 

Ron Marges en Rob Stijl
Wolfert Dalton Techniek Masterclass
First Lego League 2018