Wolfert Dalton wint 1e prijs Core Values innovatieve oplossingen “City Shaper” op de Rijnmond Finale First Lego League.

FLL is een wereldwijde competitie waarvan in regio Rijnmond afgelopen vrijdag de strijd ging tussen 42 ingeschreven teams op de RDM Campus, het thema was “City Shaper”.
Dit jaar deden we met 2 teams mee, Flower Power en After Us, die zich 3 maanden terdege voorbereidden. De teams streden op vier onderdelen: robotontwerp, onderzoek en presentatie, robotwedstrijd en het teamwork.

Het Flower Power-team had een oplossing bedacht om een huis te bouwen dat geheel CO2 neutraal was. De jury bij de “Core Values” vond hun ideeën bij het oplossen van problemen zeer goed en beloonde ze met de 1e prijs voor de innovatieve oplossingen met als prijs een prachtige luchtkwaliteitsmeter. Het programmeren van hun robot lukte ook prima met een keurige 3e plaats.

Het After Us-team had het idee bedacht om op een eiland allerlei energie, milieu en ruimte problemen op te lossen met de nieuwste technieken. De robot van dit team eindigde op een mooie 5e plaats.

Het was weer een mooi avontuur van onderzoek, presentaties, robotica en teamwork.

Wij hebben ons prima vermaakt en veel geleerd.
Al met al een mooi resultaat voor deze finale. De teams kunnen terug kijken op een geslaagde en gezellige dag.

We zijn weer trots op al onze deelnemende leerlingen: 2H Lizzy 2V Alyssa, Janne, Isis, Benthe, Nindi, Suze, Oek, Axel, Loek, Jayden, Quinten, Noah, Koen.
Dit alles onder enthousiaste begeleiding van leerlingen uit 3V Mees, Aimée en uit 4V Carlo.

 

Ron Marges en Rob Stijl
Wolfert Dalton Techniek Masterclass
First Lego League 2019