Wolfert Dalton Reisweek van start

Drie buitenlandse reizen -Engeland, Berlijn en Normandië- gingen afgelopen weekend al van start en vandaag komen daar ook de Ardennen en de zeilreis op het IJsselmeer bij. De tweedeklassers vertrekken later deze week. Het thuisblijfprogramma over vluchtelingen start vandaag, evenals de stoomcursussen voor de examenklassen. Kortom: als vanouds gebeurt er weer heel veel tijdens de reisweek op het Wolfert Dalton.

Van de Berlijngroep ontvingen we een foto van de hele groep voor Slot Sanssouci in Potsdam. Vanuit Engeland kregen we een compleet verslag van de eerste ervaringen met enkele foto’s:

Zarerdag 15.00 uur, in de terminal van de ferry in IJmuiden.
“Allemaal naar buiten. NU!” “Achter de bussen!”
Pardon? Het was de bedoeling dat we naar de boot zouden gaan en niet verder ervan af. Er bleek bagage in de hal te liggen en de marechaussee moest onderzoeken of er een bom in zat. Dat was niet het geval. We konden aan boord. De overtocht was voor een flink aantal leerlingen minder prettig. Ze hadden last van zeeziekte.
In de ochtend zagen we al snel Engeland, badend in het zonnetje. We hebben dan ook anderhalf uur heerlijk gewandeld langs de Muur van Hadrianus. Vanaf Housesteads Roman Fort liepen we langs en over de resten van de  muur naar hostel The Sill in Once Brewed. Onderweg keken we uit over het glooiend landschap met steile afgronden en prachtige vergezichten. Een paar zwarte runderen op het pad maakten het avontuur compleet.