WOLFERT DALTON GEEFT TIM HOFMAN EEN OORKONDE

Op woensdagochtend 26 september 2018 kwam in het kader van Literatour, de boekenweek voor jongeren, Tim Hofman langs op het Wolfert Dalton. Hij vertelde o.a. over zijn interesse op jonge leeftijd in verhalen en de vele boeken die hij gelezen heeft. Zijn interesse in verhalen en schrijven heeft hem nooit losgelaten. Van jongs af aan schreef hij gedichten en songteksten. De leerlingen waren gecharmeerd van de bundel ‘Gedichten van de broer van Roos’, een voor jongeren toegankelijke verzameling van de krabbels uit Tims’ puberteit tot aan nu. “De gedichten zitten speels in elkaar. Hij gebruikt structuren die je laten nadenken. Ik wist niet dat ik gedichten leuk vond”.

Daarnaast was er voldoende ruimte om te praten over hoe hij bij de televisie terecht gekomen was. Het was voor de leerlingen van klas 3 meer dan inspirerend en een bijzondere ontmoeting. Na afloop hebben de leerlingen hem op gepaste wijze bedankt voor zijn komst en kreeg Tim Hofman van hen een oorkonde, geheel in stijl van zijn YouTube-programma #BOOS, inclusief confetti en broccoli. Na dit bezoek gaan de leerlingen aan de slag met het literaire werk van o.a Tim Hofman.

Tim Hofman was erg tevreden over het bezoek. Hij vond dat de leerlingen van het Wolfert Dalton zeer geïnteresseerd waren en intelligente vragen stelden. ‘Zo’n bezoek voelt als thuiskomen’.