Winnaars schrijfwedstrijd

Traditiegetrouw worden op Valentijnsdag de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van het Wolfert Dalton. Dit jaar was het thema ‘Wij en ik’.

De jury (bestaande uit Erik Nout, oud-mediathecaris van Wolfert Dalton, Caroline Penterman van boekhandel Maximus en Kas Molenaar, docent van de masterclass filosofie, vond dat er 3 inzendingen bovenuit staken. In de onderbouw bekroonde ze twee leerlingen en in de bovenbouw een. Dit zijn de prijswinnaars met daarbij het juryoordeel:

– Jayden uit 2HV heeft een zeer lastig onderwerp op een hele mooie manier op papier gekregen, en roept daarmee mooie beelden op (“je stem werd zang”, bijvoorbeeld). Grote klasse!

– Juliette uit 2H schrijft (ogenschijnlijk) openhartig over gevoelens van een onbeantwoorde verliefdheid, zonder alles letterlijk voor de lezer uiteen te zetten. Clichés op momenten dat ze nodig zijn, maar er niet in verzanden: heel goed!

– Maartje uit 6V weet met warme beelden het gevoel van verlies buitengewoon hard over te brengen. Fantastisch en snoeihard geschreven.

De winnaars kregen een boekenpakket van boekhandel Maximus en een bioscoopbon. Gefeliciteerd Jayden, Juliette en Maartje!

Het verhaal van Juliette vind je HIER
Het gedicht van Maartje vind je HIER
De inzending van Jayden is te persoonlijk en wordt niet gepubliceerd.