Op dinsdag 10 april organiseerde de ouderraad weer een thema-avond voor ouders. Dit keer was het onderwerp “verslaving”. De ouderraad had Kelly Roelofs van Stichting Be Aware uitgenodigd. Zij was zelf verslaafd geweest en vertelde heel indringend over haar ervaringen uit die tijd. Zij vertelde verder in een boeiende presentatie over de achtergronden van verslaving. Verslaving gaat natuurlijk niet alleen over drugs en alcohol, maar ook over het spelen van games of het zichzelf verliezen in filmpjes op youtube of andere belangrijke functies van de mobiele telefoon.

 

Kelly nam ons mee in het ontstaan van verslaving en de factoren die een rol spelen dat op zich onschuldig gedrag uitgroeit tot een verslaving. Vervolgens liet ze ons als ouders via stemkastjes reageren op stellingen. Dat leverde een levendige discussie op. Stichting Be Aware geeft ook vaak aan leerlingen informatie over verslaving. Daar laten ze de leerlingen ook reageren op vergelijkbare stellingen. Het was erg interessant die resultaten te confronteren met de ideeën en beelden die wij als ouders hebben.

 

Na afloop van het programma bleven verschillende ouders nog lang napraten.
De presentatie, die Kelly Roelofs gegeven heeft, kunt u nalezen op de website van school. In november 2018 zal de ouderraad weer een thema-avond organiseren. Houd de aankondigingen in de gaten. Als u suggesties heeft voor onderwerpen waar u het graag een keer over wil hebben op zo’n avond, dan horen we dat graag. U kunt uw ideeën sturen naar ons mailadres ouderraadwd@wolfert.nl