Wolfert Dalton Masterclass Techniek doet ook dit jaar mee met de First Lego League.
Al 12 weken zijn we in de Technieklessen en Masterclass uren met veel enthousiasme hard aan het werk met onderzoeken van het thema “Hyro Dynamics ”en het programmeren van de robot. Dit jaar doen we met 2 teams mee uit 2V , 2H en 2MH de ” Wolfert Dalton Water Savers”en de “Melting Wolfert Dalton”. Na het behalen van de alle prijzen van afgelopen jaren hopen we ook dit jaar weer goed te doen, maar vooral samen veel plezier te hebben. De begeleiding is dit jaar o.a. in handen van de ervaren leerlingen van 3VWO Nisa,Elise, Eve en Luna, 3H Bart en Matti. Onze Regio Finale FLL is 24 November op de RDM Campus Heijplaatstraat 23 3089 JB Rotterdam.

Tijdens het FIRST® LEGO® League seizoen 2017/2018 HYDRO DYNAMICSSM leer je van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren. Kinderen van 9 tot 14 jaar uit meer dan 80 landen spetteren tijdens deze Challenge. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water?

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het HYDRO DYNAMICSSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.