Sunday’s Soundtrack

Eindelijk was het dan zover: School’s out voor de schoolreis (Alice Cooper). We gingen op weg naar Engeland; de zee was glad, de lucht blauw en weinig kans op Rock the Boat (The Hues Corporation). De stemming was vanaf het allereerste begin al goed en de one-man-band op de boot bevestigde ons gevoel Everyone’s a winner, baby (Hot Chocolate). Na het gezamenlijke diner scheidden de wegen: sommigen zaten op het dek en anderen waren aan het kaarten. Sommigen deden dat zelfs All night long (Lionel Richie).

Een prachtige goudkleurige bus stond ons in de haven op te wachten. De dame op de Drivers Seat (Sniff ‘n’ the Tears) was moeilijk te verstaan, maar ze bracht ons wel naar een grote Tesco waar we inkopen deden voor onze lunch. Niemand was Lost in the Supermarket (The Clash) en met een volle Little Green Bag (George Baker) stonden we voor het middaguur midden in een Romeins fort aan de Muur van Hadrianus. Het fort was bijzonder, maar de muur was echt een Wonderwall (Oasis) en slechts in een paar jaar gebouwd. Die Romeinse soldaten moeten elke dag, zelfs elk uur wel hebben gedacht Another brick in the Wall (Pink Floyd)??

Drie mijl wandelen stonden ons te wachten dus Get up, stand up (Bob Marley) en (You Gotta Walk and) Don’t Look Back (Peter Tosh & Mick Jagger). Running up that hill (Kate Bush), adembenemende vergezichten en weer afdalen. Na de groepsfoto bij de Sycamore Tree, niet de Joshua Tree (U2) brak de zon door. Het was Walking on Sunshine ( Katrina and the Waves) met het hostel in het zicht. Het is avond. Star Man is waiting in the Sky (David Bowie).

Spotify playlist Hadrian’s Hits: hier.