Rennen voor jongeren in Pakistan

Woensdag 31 januari a.s. is het zover! Dan komen de Teams4Life van alle deelnemende scholen, artiesten en Dance4Life ambassadeurs samen in De Tolhuistuin in Amsterdam voor dé kick-off van Schools4Life 2018, scholenactie van Dance4Life.

Het thema van 2018 is ‘Stop seksueel geweld in Pakistan!’ en heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor jongeren in Pakistan. Het project bestaat uit twee delen: een gratis gastles op school verzorgd door een Nederlandse en een Pakistaanse jongere die hun verhaal komen vertellen in de klas. Zo inspireert peer-teaching onze leerlingen om in actie te komen voor anderen, waardoor zij de kans krijgen om echt een verschil te maken voor hun leeftijdsgenoten, die grote gezondheidsrisico’s lopen door (onveilige) seks. Denk bijvoorbeeld aan het risico op hiv/aids en (tiener)zwangerschappen.

Binnen dit thema worden onze leerlingen zich meer bewust van de omstandigheden waarin jongeren aan de andere kant van de wereld verkeren. Dit draagt bij aan hun wereldburgerschapsvorming.

Het tweede deel is een sponsorloop bedoeld voor alle derde klassen en zal op 15 maart plaatsvinden in het Bergse Bos aansluitend op de Daltonloop van de brugklassen. De coördinatie ligt bij Chandra, namens de sectie Biologie in nauwe samenwerking met de sectie LO. De ambassadeurs zullen op 31 januari klaargestoomd worden op de actieperiode na de gastlessen. Zij maken medeleerlingen en docenten enthousiast over Dance4Life, motiveren hen om in actie te komen en hebben een coördinerende rol in het geheel samen met de docenten.

Op elke school wordt een Team4Life gevormd. Het team van WD wordt geleid door de ambassadeurs: Hamza Zouaoui (3Ma), Taina Wooter (3Mb), Sverre Kolman (3Ha), Chaimae Modif (3Hb), Louka van Pelt (3Va), Nisa Özen (3Vb) en de docenten Axel de Vries (AVR), Joren Timmerman (JTI), Chandra Sheombar (CVS), en Crystal (stCKO).

Yes, we change lives!