Donderdag 16 november 2017: 1e ouderthema-avond. Onderwerp: “Body language”.

Heeft u dat ook wel eens? Dat er hele andere woorden uit uw mond komen dan wat u eigenlijk wilt zeggen? Omdat het lichaam en onze gezichtsuitdrukkingen altijd eerlijk zijn, hebben we Karin Boon uitgenodigd om tijdens de thema-avond met ons te praten over de “verborgen” taal van ons lichaam. Met als doel om deze beter te leren begrijpen. Brein, body en begrip.

De toelichting van de spreker over dit onderwerp:

Zit je puberkind de hele dag achter een schermpje verborgen, en krijg je geen zinnig woord uit hem/haar? Heb je eindelijk contact, en zijn de antwoorden op je vragen beperkt tot ‘ja’ of ‘nee’? Het puberbrein is heftig in ontwikkeling, en blijkbaar is het soms moeilijk om woorden te gebruiken.

Gelukkig is er nog een andere manier om informatie uit je puber te krijgen: lichaamstaal! In de presentatie ‘Het puberbrein en lichaamstaal’ kijkt Karin Boon, psycholoog, naar non verbale communicatie in het algemeen, en specifiek bij pubers. Om meer inzicht te krijgen in wat je puber voelt, is kennis over lichaamstaal essentieel. Tijdens deze presentatie krijg je handvatten om lichaamstaal beter te herkennen, én je krijgt inzicht in wat jij zelf uitstraalt met je lichaam.

Haal meer uit wat je ziet, bereik meer met wat je toont.