Ouder thema-avond: verslaving

Dinsdag 10 april 2018

19:45 uur op Wolfert Dalton

De ouderraad organiseert op dinsdag 10 april een thema-avond over verslaving. We hebben Kelly Roelofs uitgenodigd van Stichting Be Aware, een organisatie die voorlichting geeft over verslaving onder jongeren. Be Aware heeft als doel jongeren beter weerbaar te maken tegen de verleiding van de verschillende vormen van verslaving. Kelly Roelofs zal niet alleen vertellen over het gebruik van verslavende middelen, zoals alcohol of wiet, maar ook over verslavend gedrag, zoals gamen en video´s kijken. En natuurlijk gaat het niet alleen over wat verslaving met jongeren doet, maar we zullen ook praten over de rol die wij als ouders daarbij kunnen hebben. Wat zijn bijvoorbeeld signalen waar ouders op kunnen letten? Hoe kunnen ouders verslaving bespreekbaar maken? Hoe kunnen we onze kinderen helpen om te gaan met groepsdruk. En hoe moeten wij zelf omgaan met de druk die wij elkaar als ouders opleggen?
Tijdens de avond zal er veel interactie zijn. Kelly Roelofs zal ons bijvoorbeeld stellingen voorleggen die zij ook aan jongeren heeft voorgelegd. Dit zal leiden tot verrassende inzichten en interessante discussies. Maar ook hiernaast zal er volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en het inbrengen van eigen onderwerpen.
Kom vooral en discussieer mee!

De thema-avond wordt gehouden op school. De zaal gaat open vanaf 19:30 uur. Het programma begint om 19:45 uur en is om 21:30 uur afgelopen. Wie wil kan daarna nog even blijven napraten.

In het kader van de planning van de avond vragen wij u zich van te voren op te geven. Dat kan door een e-mail te sturen aan ouderraadwd@wolfert.nl

We hopen u te zien op dinsdag 10 april.

Vriendelijke groeten,
de Ouderraad