Oud-leerling publiceert jeugdboek

Onze oud-leerling Quirien van Loon heeft een jeugdboek geschreven. De geplande boekpresentatie van maandag 30 maart gaat in verband met corona natuurlijk niet door. Heel erg jammer, maar wel de veiligste keuze.

Quirien heeft er voor gekozen om het boek wel al op de markt te brengen, dus vanaf volgende week kun je “Geen bereik – Skyana” kopen! Het boek kost €22.50 en je kunt een bestelling plaatsen op de website van de schrijfster:  www.quirienvanloon.nl

Op aanvraag signeert ze het boek graag en zonder extra kosten.

De achterflap:

Daniël aarzelde en keek om, naar de vallei die in de warme zonnestralen baadde. Naar de hutjes waar rook omheen cirkelde, naar de vrouwen die hard aan het werk waren. Kon hij haar hier achterlaten?

Kapitein Christopher Gilbert en zijn bemanning brengen in 1798 een Beothuk-stam in veiligheid door hen van Newfoundland naar Ontario te varen. Vanaf daar trekken ze te voet richting de bergen van Minnesota en vestigen zich in vier stammen.

Daniël Roberts is in 2016 met zijn ouders en zusje op vakantie in Minnesota als hij de weg kwijtraakt en op één van de vier stammen stuit. Zij leven als jagers en boeren in een verborgen vallei en dwingen Daniël bij hen te blijven wonen zodat hij hen niet kan verraden. Daniël verafschuwt de manier waarop de stam met vrouwen omgaat en probeert samen met de dochter van de leider de Kryjura stam te hervormen. Hij leert zich aan de strenge regels en leefwijze van de stam te houden terwijl hij zint op een manier om te ontsnappen en terug te keren naar zijn familie.

Een spannende avonturenroman waarin een bijzondere samenleving op aansprekende wijze tot leven wordt gebracht. Geen bereik is de debuutroman van Quirien van Loon.

Onder de schrijversnaam Q, schrijft ze al van jongs af aan verhalen en boeken. Op haar veertiende bedacht ze de eerste versie van haar trilogie “Geen bereik”.