Neer en op (Bericht uit Brexitland 3)

Edinburgh Castle torent hoog boven de stad uit, gebouwd op een kale, zwarte rots. Vanaf mijlenver is het imposante kasteel te zien. Belagers lukte het maar zelden om het kasteel binnen te dringen. Een stevige muur, een groot plein met een forse toegangspoort en een steile heuvel beschermen het bouwwerk.

We hadden ons verzameld op het plein voor het kasteel. De zon brak net door de wolken heen, de groepsfoto was gemaakt met op de achtergrond Arthur’s Seat en toen gebeurde het. Ineens verdween hij over het muurtje rondom het plein, met een smak kwam hij op de steile helling terecht. Gelukkig rolde hij niet naar verder naar beneden, maar bleef halverwege liggen.
Met een atletische sprong vloog een van onze leerlingen achter het slachtoffer aan. Over de anderhalve meter hoge muur heen en ruim vier meter naar beneden op de steile helling! Binnen een paar seconden was hij bij de ongelukkige en plukte hem van de grond. Na een flinke zoektocht was er een plek waar de redder over het hek kon klimmen. Hij werd enthousiast en met applaus ontvangen door de groep.
De redder kon met de rest van ons gezelschap Edinburgh Castle bezoeken en de frisbee verdween in de jaszak van de eigenaar.