Monday’s Music

Het was een Misty Blue (Dorothe Moore) ochtend aan de muur van Hadrianus: de heuvels waren bedekt met een deken van mist, dus de weg naar York leek af en toe op een Road to Nowhere (Talking Heads).

 

Na een uur of twee kwamen we aan in Ghost Town (The Specials). York staat namelijk bekend als de world’s ghost capital. York Minster is het stralende centrum van deze stad, of moeten we zeggen dat York Minster als een Church of the Poison Mind (Culture Club) de (waan)ideeën van de inwoners en bezoekers voedt en onheil aantrekt? Op 1 februari 1829 stak Jonathan Martin het koor in brand en in 1984 riep iedereen “The Roof is on Fire” (The Bloodhound Gang) na een blikseminslag.

Tijd to Ride a White Swan (T. Rex): een pubmeal in het prachtige Old White Swan. We vroegen naar iets gezonds zoals Knolraap en lof, schorseneren en prei (Drs. P.) of een herfstgerecht zoals Zuurkool met vette jus (Sjef van Oekel). Dat hadden ze niet. “Ik heb hele grote bloemkolen” (André van Duin), zei de ober, maar dat leek ons te Hollands. Het werden burgers.

Aangezien York vol zit met geesten, spoken en andere al dan niet doorzichtige wezens, hebben we als ware Ghostbusters (Ray Parker Jr.) de duisterste plekken van de stad bezocht. De zwervers langs de rivier op de terugweg waren toch wel de ergste Scary Monsters (and Super Freaks) (David Bowie).

Spotify playlist Hadrian’s Hits: hier.