Messages from the land of milk and honey (zeggen ze zelf) (Bericht uit Brexitland 1)

Na een emotioneel afscheid van hun ouders in een grijs en druilerig IJmuiden hebben onze leerlingen zich keurig gedragen te midden van de Engelse “booze cruisers”  en Duitse bejaarden.

Na aankomst in North Shields bleek dat de Engelsen niet alleen over de Brexit twijfelen, maar ook over het toelaten van Europeanen. De enige niet-EU-paspoorthouder in ons gezelschap was in no time binnen! Wij, de EU-paspoorthouders moesten eindeloos wachten om het land van melk en honing (of plat bier en salt and vinegar chips) te mogen betreden.

Na twee uren waren we door de douane en stapten wij de bus in met een onverstaanbare chauffeur, Kevin. Deze man had zelfs de euvele moed om de tongval van onze enige native speaker (uit Londen) lichtelijk in de maling te nemen. Kevin wist ook te vertellen dat “Those Dutch kids speak English better than me!” Een compliment voor de leerlingen!

Eerste stop was Brinkburn Priory, een mooi oorspronkelijk augustijns klooster uit de twaalfde eeuw in de bocht van een rivier. De leerlingen maakten foto’s en waren onder de indruk van hoe mooi alles was. De volgende stop was Alnwick Castle, beroemd van de Harry Potter films. Hier kregen de leerlingen een “broomstick training” (zie foto’s.)

Na het inchecken in het viersterrenhostel zijn de leerlingen gretig gebruik aan het maken van de gratis wifi en wachtende op het avondeten en de alcoholvrije pubquiz.