Junior Company

Ondernemen zit stevig in de lift bij Wolfert Dalton. Zo hadden we dit schooljaar al een ondernemer als gastspreker voor 4 havo en 4 vwo bij bedrijfseconomie, en organiseren we voor het eerst Junior Company.
Leerlingen starten een echt bedrijf en kunnen zo al voor het behalen van hun diploma kennis maken met echt ondernemen onder begeleiding van de stichting Jong Ondernemen, een externe coach en de vakdocent bedrijfseconomie. Het ondernemingsplan is tegelijkertijd het profielwerkstuk. Leerlingen maken stapsgewijs kennis met alle onderdelen van het opzetten en managen van een eigen bedrijf: van het uitgeven van aandelen, betalen van BTW tot het presenteren van de jaarrekening. Zo komen de lessen bedrijfseconomie pas echt tot leven!
Het programma van Jong Ondernemen biedt jongeren de mogelijkheid om kennis te maken met ondernemen in een veilige omgeving. Wie de smaak te pakken heeft, kan een doorstart maken en het bedrijf verder zetten.
Er zijn twee ontzettend leuke bedrijven opgericht: SÖZ en Force Bootcamps

 

SÖZ
Hallo! Wij, Nisa, Merlijn, Rosie, Muhammed, Maas en Nicolas, zijn SÖZ. SÖZ betekent belofte in het Turks, het staat voor de belofte die wij elkaar hebben gegeven om ons 100% in te zetten voor het produceren en verkopen van duurzame tassen. Wij willen de stofresten van zonneschermen en de stof van oude zonneschermen gebruiken om duurzame tassen te produceren. Duurzaam, want het is heel erg belangrijk dat we met z’n allen zo min mogelijk verspillen. De tassen worden voorzien van een logo. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij!

Force Bootcamps
Hallo, wij zijn Force Bootcamps. Dit jaar doen wij mee aan Junior Company, een initiatief van Jong Ondernemen. Ons doel is om een goedlopend bedrijf te starten in de sector fitness en bewegen. Wij zijn vanaf 11 oktober bootcamps aan het voorbereiden en willen deze tegen een goede prijs aanbieden. De afgelopen maanden hebben veel mensen binnen gezeten, en er zijn een hoop mensen die wel weer eens lekker willen bewegen. Hier bieden wij de ideale optie voor. Buiten dat je bij ons lekker fit en sportief bezig kan zijn, helpen we graag met individuele tips en hulp. Hierdoor komt iedereen aan zijn/haar beweging en wordt iedereen evenveel meegenomen in het sportprogramma. Meer info hierover? Volg ons Instagram account @forcebootcamps.