Indrukwekkende profielwerkstukavond op Wolfert Dalton

Al jarenlang vormt de presentatieavond van de profielwerkstukken een van de hoogtepunten van het schooljaar op Wolfert Dalton. De examenleerlingen oefenen de hele middag en geven feedback op elkaars presentaties, richten de presentatielokalen in en zetten alles klaar om ’s avonds aan ouders, andere familieleden en voorexamenklassers te laten zien en horen waar ze zich de afgelopen maanden mee hebben beziggehouden.

Elk jaar weer valt de enorme variatie op, maar vooral het hoge niveau van de presentaties, en natuurlijk komt dat voor een groot deel ook doordat de profielwerkstukken zelf al van een hoge kwaliteit zijn. Als volleerde presentator wist iedereen zijn of haar onderzoek begrijpelijk te maken voor een breed publiek, dat na afloop ook nog kon genieten van enkele documentaires, voordat er een centrale afsluiting in de aula kwam, met een zelfgecomponeerd lied, een korte speelfilm en een modeshow.

De avond werd afgesloten met de prijsuitreiking. Maar ook de leerlingen die geen prijs wonnen, konden allemaal terugkijken op een geweldige afsluiting van een indrukwekkend onderzoek. Niet alleen de leerlingen en hun begeleiders waren trots op de resultaten, maar ook hun ouders gingen trots en blij naar huis terug, met de zekerheid dat hun zoon of dochter klaar is voor het laatste stukje van dit schooljaar: op naar het examen!

De winnaars van dit schooljaar waren:

Beste presentatie Havo: Noah Bos, Romeo Haitsma, Dennis Molenaar, Freek Zoutewelle (film De stem in de woestijn)
Beste presentatie Vwo: Soraya Oudenaarden (een skelet bouwen van een dier) en Victor Koorenhof en Twan Karstel (De geschiedenis van de Holland-Amerikalijn)
Beste profielwerkstuk Havo: Katinka Olmer (Schoon drinkwater in derdewereldlanden)
Beste profielwerkstuk Vwo: Anouk v.d. Ven en Maria de Hoogh (documentaire De middeleeuwen bekennen kleur)

 

Laatstgenoemde profielwerkstuk is ook genomineerd door het Rijksmuseum als een van de 10 beste profielwerkstukken van dit jaar; de winnaar wordt op 24 maart bekendgemaakt.