Goed en leerzaam Lagerhuistoernooi voor debatteam Wolfert Dalton

Gelukkig konden dit jaar de provinciale Lagerhuistoernooien weer live plaatsvinden. Als een van de laatste provincies was Zuid-Holland aan de beurt en ons debatteam reisde dinsdag 22 maart enthousiast maar enigszins onzeker af naar Den Haag. Onzeker omdat er twee jaar geen debattoernooien waren geweest en het dus onduidelijk was waar we stonden. Enthousiast omdat de leerlingen er heel veel zin in hadden om eindelijk eens de krachten te meten met andere teams.

Het werd een mooie dag. In de eerste twee rondes ging het gelijk op en verloren we nipt de eerste wedstrijd en wonnen we royaal maar wel enigszins geflatteerd de tweede. In de derde ronde lieten we ons een beetje afbluffen door een agressieve tegenstander, dus die wedstrijd verloren we weer, waardoor we niet meer door konden naar de finale. We kregen veel goede en nuttige feedback en veel complimenten op allerlei punten en in alle ronden ging het punt voor teamwork naar het Wolfert Dalton.

En waar we stiekem al een beetje op hoopten, een finaleplek voor de speech van Roy, werd bewaarheid. Het hele team besloot daarop tot in de avond te blijven om Roy te steunen in de finale. En er was na afloop uiteraard grote vreugde toen de jury bekend maakte dat niet slechts één winnaar door mocht naar de landelijke ronde, maar alle drie de finalisten, zo’n hoog niveau hadden ze volgens de jury! Uiteindelijk werd Roy net geen winnaar, maar hij kreeg na afloop van de jury wel de nodige tips om zijn speech nóg beter te maken. Daarvan gaat hij zeker gebruik maken!

Het was al avond toen we weer richting Rotterdam gingen, maar geen enkele debater vond dat erg. Wat was het leerzaam geweest, wat gaf het een blij gevoel, en wat was het ontzettend leuk om met allemaal leeftijdsgenoten te strijden en na te kletsen over zaken die ertoe doen in het leven!