Geslaagd debattoernooi

Het toekomsttoernooi, zo werd het genoemd. Want de examenleerlingen fungeerden als gespreksleider en jurylid en droegen zo hun kennis over op de nieuwe lichting debaters. En die nieuwe lichting kon zo alvast warmdraaien voor het nieuwe schooljaar. Wolfert Dalton organiseerde het toernooi voor in totaal 8 deelnemers en met de hulp van velen liep alles gesmeerd. Het eigen team was zeer verjongd en bestond voor meer dan de helft uit derdeklassers, dus dat we keurig in de middenmoot eindigden (na telling van de punten bleken we als vijfde geëindigd), daar konden we best mee leven.

We namen afscheid van een bijzondere generatie debaters, van wie de meesten al vanaf de tweede klas meededen en die nu als ervaren juryleden hun oordeel gaven over de diverse debatten. Met een taart werd hun afscheid nog een beetje draaglijk: bedankt Joris, Toon, Lucas, Jaro, Dana (en Anouk)!

In de finale versloeg Dalton Barendrecht het team van Dalton Voorburg, waardoor het toekomsttoernooi volgend jaar in Barendrecht plaatsvindt.

Dank aan alle leerlingen die hielpen met de organisatie: Lizzy, Janne, Neva, Floortje, Emma en Maarten.
En natuurlijk dank aan alle debaters: Freek, Tjeu, Maartje, Madelief, Taco, Fem, Misha, Juliette, Iris, Florine, Laura, Nena en Beyza.